12 érmet szereztek a szegedi görkorisok a hétvégi Kelet-Európa Kupán

Két éves kihagyás után végre újra nemzetközi görkorcsolya versenyt rendeztek Szegeden a Búvár tó melletti pályán. A megmérettetésen hat ország csapatai vettek részt.
Vass Imre

2022. május 10. 10:48

12 érmet szereztek a szegedi
görkorisok a hétvégi Kelet-Európa Kupán

A hétvégén megrendezett Kelet Európa Kupa gyorskorcsolya versenyen hat ország 19 egyesületének több mint 200 versenyzője állt rajthoz az egészen kicsiktől a nagyobbakig.

 

A Tornadó Team Szeged edzője, Garzó Erika elmondta, már nagyon várták a versenyt, hisz a járvány miatt két éve nem tudtak rajthoz állni. Hozzátette, elsősorban a kicsiknek jó ez a megmérettetés, mivel végre versenykörülmények között mutathatják be tudásukat. A nagyobbaknak pedig jó állomás az Európa Kupára való felkészülésben.

 

A futam során nagyon kell koncentrálni a versenyzőnek, hisz egy kis hiba is nagy bukást hozhat. Az egyik versenyzőnek például összeakadtak a korcsolyái az egyik kanyarban és óriásit bukott. Nem csak az esés fáj ilyenkor, hanem az is, hogy fel kell adni a versenyt.

 

Nem csak a versenyzésről szólt ez a hétvége, hanem közben jótékonykodtak is a résztvevők, Petrának, aki egy veleszületett, ritka genetikai betegséggel küzd, szerveztek gyűjtést. A kislány meg is jelent a versenyen és drukkolt a szegedieknek. A szurkolása eredményes volt, hisz a Tornadó Team versenyzői egyéniben 4 arany, 2 ezüst és 6 bronzérmet szereztek.

Vélemények

mutasd mind