24.hu: Hiába tankol elsőre néhány litert, egy nap csak egyszer ad ársapkás üzemanyagot a Mol

Egyre többen járnak úgy, hogy bár bőven 50 liter alatt tankolnak, ha másodjára visszamennek, kapnak ugyan üzemanyagot, de a piaci áron számolják el nekik.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 05. 20:36

24.hu: Hiába tankol elsőre néhány litert, egy nap csak egyszer ad ársapkás üzemanyagot a Mol

Július 30-a óta bevezetett tankolási rend szerint a Molnál csak 50 literig jár a 480 forintos benzin és gázolaj, ezen felül a piaci árat kell megfizetni, magyar forgalmi és magánszemély ide vagy oda.

 

A 24.hu írta meg, hogy van olyan panaszosuk, aki reggel 10 litert tankolt, és este is ugyanennyit akart, de az esti tankolásnál már a teljes árat felszámolták neki az üzemanyagért.

 

A lap azt írja, az illetőnek 

 

„mindkét alkalommal lecsippantották a forgalmiját a Mol-kútnál, másodszorra azonban már nem tankolhatott ársapkásan. Közölték vele, a vonalkód beolvasásakor jelzett a rendszer, hogy aznapra már nem jogosult hatósági áras üzemanyagra”.

 

Hasonlóképp járt az az olvasójuk is, aki két külön megyében tankolt 23-23 litert, de a második töltésnél neki is piaci áron számolták el az üzemanyagot.

 

Pedig a Mol július 24-én kiadott közleményében csak az egyszerre tankolható 50 literes limit szerepel, az, hogy naponta csak egy alkalommal lehet hatósági áron tankolni, nincs a szövegben.