A csapatok támadásban jobbak voltak, mint védekezésben, így több mint hetven gól született: Pick Szeged–Ferencváros 39–33 (20–13)

Gólgazdag meccsen, 39-33-ra nyert a Pick Szeged a Ferencváros ellen hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában. Rosta Miklós 13 gólt dobott, ez új Aréna-rekord.
Vass Imre

2022. október 01. 22:31

A csapatok támadásban jobbak voltak, mint védekezésben, így több
mint hetven gól született: Pick Szeged–Ferencváros 39–33 (20–13)

A mérkőzés előtt a nemrégiben elhunyt Pick játékosra, Lukács Jánosra emlékeztek.

 

Borut Mackovsek és Bánhidi Bence sérülés miatt kimaradt a keretből, így két fiatal akadémista, Ludmán Marcell és Fekete Gellért került be a csapatba. 

 

A nemzetközi mérkőzés nem nyomta rá a bélyegét a Szeged játékára, Mikler remekelt a kapuban, elől pedig könyörtelenül kihasználták a helyzeteket, így egyre nőtt a Pick előnye. Rosta nagyon élt a falban, így már az első félidőben tíz gólos előnyre tettek szert a Kékek. A hajrában faragott a hátrányából az FTC, de így is magabiztosan, 20-13-ra vezetett a Pick Szeged.

 

A második harminc perc hullámzóan sikerült. Alilovic több bravúrt is bemutatott, hetest védett, Blonz és Tönnesen is jól játszott, nekik közsönhetően megmaradt a biztos vezetés. Rosta is folytatta a gólgyártást és összesen 13 találatig jutott, amely új Aréna rekord, a régit Bodó tartotta 9 góllal.

 

A vége 39-33, sima, magabiztos győzelem lett.

 

A csapat legközelebb október 6-án, csütörtökön 18.45-kor a dán Aalborg Handboldot fogadja a PICK Arénában. 

 

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője:

Gratulálok a csapatomnak az első félidőhöz. Emberek a játékosaim, nem gépek, tegnap későn értünk haza, de ma már időben kellett ébredni és koncentrálni a bajnokira. Ez senkinek sem könnyű feladat. A második félidő picit hosszú volt számunkra, így játszottunk az eredménnyel, illetve pihentettük Gabert, emiatt végig Rostával és Garciandával védekeztünk középen. Inkább nyerjünk hat góllal és ne sérüljön meg senki, minthogy nyerjünk tízzel, de valakit elveszítsünk. Tanulnunk kell ezekből a mérkőzésekből, mert sokgólos különbségnél sem szabad sokat hibázni, labdákat eladni vagy kétperces kiállításokat összeszedni. A legfontosabb, hogy győztünk, és mindenki egészségesen zárta a találkozót. Sok problémánk van a hármas védő posztján, az ötödik opciót használtuk ma. Látszódhat úgy, hogy sok gólt kaptunk, de nem mindegy, hány támadásból születtek ezek. Mindkét csapat nemzetközi találkozóra készült, kifejezetten jól jött számunkra most ez a találkozó a Ferencvárossal, hiszen hasonló stílusban kézilabdáznak, mint a csütörtökön ránk váró Aalborg. Ha így játszanak a zöld-fehérek a Steaua ellen, mint ellenünk, biztosan továbbjutnak. 

 

Rosta Miklós, a PICK Szeged játékosa: 

Nagyon hosszú utunk volt haza Kielből. Szerencsére az első félidőben akkora különbségű előnyt építettünk fel, hogy a másodikban ennek megtartására kellett koncentrálnunk. Szép emlék lesz, hogy én lőttem először tizenhárom gólt a Pick Arénában, de szeretnék védekezésben még javulni.

 

Pick Szeged–Ferencváros 39–33 (20–13) 

K&H férfi kézilabda liga., 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay. 

PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 2/1, Tönnesen 6, Bombac, Rosta 13, Bodó 1, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 2, Blonz 6, Szita 2, Martins 3, Garciandía 1, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 

Ferencváros: Borbély – Imre B. 4/1, Bognár, Debreczeni 4, J. Mikita, Nagy B. 1, Lékai 2. Csere: Győri K. (kapus), Kovacsics P. 4, Bujdosó 2/1, Balogh 1, Prainer 6, Csörgő 6, Füzi 6, Bohács 1. Vezetőedző: Pásztor István. 

Hétméteres: 3/1, ill. 3/2. 

Kiállítás: 10, ill. 8 perc.