A fideszes sötétség új mértékegysége Hajzer Károly – Garai Szakács László jegyzete

Egy rendőrből valahogy informatikussá fejlődött örök háttérember véletlenül kinyitotta a száját, és ömlött belőle az ostobaság.
Garai Szakács László

2022. december 06. 09:20

A fideszes sötétség új
mértékegysége Hajzer Károly – Garai Szakács László jegyzete

Még október 19-én rendezték meg Infotér konferenciát, ahol jó ötletnek gondolták, ha felkérik egy előadásra Hajzer Károlyt, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkárát. Hajzerről soha nem hallott eddig senki, és ez igazából így volt rendjén, épp ezért nem tudhattuk azt sem, mennyi butaságot képes mondani, ha nem az a feladata, hogy felolvasson papírra leírt mondatokat.

 

A helyettes államtitkár ugyanis képes volt előadásában ezekről beszélni:

 

„furcsa nagyon sok pedagógusnak, hogy az a négy óra, hat óra, amit oktatással kell tölteni, az munkaidő. És tudom, hogy elveszi ez az idő azt az időszakot, amikor ő különórát tud adni diákoknak 6-7-8 ezer forintért óránként, de mégis, ha ő jelentkezett abba az iskolába, hogy ő tanítani fog, hát a minimum, hogy azt úgy valahogy elvégzi. És a szabadidejében meg persze, menjen akkor oktatni meg keresse a pénzt, meg mindent csinálhat.

 

De valahogy ezt a kialakult helyzetet, ami most jelenleg van, nem úgy kell elrendezni, hogy akkor nem járunk be órára, mert ez olyan fura nekünk, akik dolgozunk, hogy én mérnök vagyok egyébként, és akkor én kicsit sérelmezném, ha valaki polgári engedetlenséget folytatna... Hanem hát, bocs, jöjjön be, dolgozzon, oszt' utána váltson munkahelyet. Én ezt mondom. És ez egy személyes vélemény, nem tartom helyesnek azt, hogy úgy gondolják, hogy a diákoknak az érettségi felkészítésének megakadályozása majd zsarolja a vezetést. Hát ez olyan fura, nem? De egyébként tüntessen persze, hát itt szabad tüntetni, meg mindent szabad csinálni. Tényleg mindent szabad. De azt kell megérteni, hogy más a munka, és van sztrájk is meg minden, és le van korlátozva, ez világos, meg minden. De én mint informatikus azt tudom mondani, hogy fura helyzet van ezzel, tényleg.”

 

Ha van valami, ami tökéletesen megmutatja azt, miért van szükség a pedagógusok sokkal nagyobb megbecsülésére, az Hajzer Károly megszólalása. Ha rendben lenne az oktatás, akkor jutna olyan fideszes káder Hajzer Károly helyére, aki még véletlenül sem mondana ilyen ostobaságokat akkor sem, ha magától kell beszélnie. Nem az a baj, hogy Hajzer Károly hajzerkárolykodott. Az a baj, hogy Hajzer Károly bármennyire is mérnöközi meg informatikusozza magát, ő ezeket a magvas gondolatokat a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkáraként, az államot, azaz gyakorlatilag Pintér Sándort és Orbán Viktort képviselve mondta. Arról nem beszélve, egy rendes, tanult mérnök, illetve informatikus soha nem mondana ilyeneket.

 

Szégyen, hogy így gondolkodik egy fideszes csinovnyik.