Szombaton bárki felfedezheti a Móra Ferenc Múzeum kulisszatitkait

Izgalmas programokat kínál az ünnep idejére a Móra Ferenc Múzeum. Április 16-án délután először a kulisszák mögé pillanthatnak be az érdeklődők, majd tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a honfoglalás kori magyarok életével.
Rafai Gábor

2022. április 14. 15:44

Szombaton bárki felfedezheti a Móra Ferenc Múzeum kulisszatitkait

A Múzeum és ami mögötte van… címmel Hódi Nóra idegenvezető kalauzolásával leshetik meg a múzeum máskor látogatók elől elzárt részeit azok, akik részt vesznek április 16-án, szombaton délután egy másfél órás vezetett felfedező sétán. 

 

A kíváncsiskodók a többi között megtudhatják, hogyan készül egy kiállítás, hogyan dolgoznak a muzeológusok és régészek, bebarangolhatják a látogatók elől rejtett folyosókat, fedezhetik a múzeumot a látványtáraktól a padlásig.

 

A bemutató legkevesebb négy fő jelentkezésével indul, a maximális létszám tizenöt. A találkozási hely: Móra Ferenc Múzeum aulája. A programra jegyet kell váltani, ami tartalmazza az idegenvezetést, a Móra Ferenc Múzeum kulisszáinak, továbbá összes kiállításának megtekintését a kilátó kivételével. 

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a peregi.dora@mfm.u-szeged.hu címen.

 

Ugyancsak szombaton délután, de egy órával később, 16 órától ajándék tárlatvezetés indul az Elit alakulat 2.0 című kiállításon. 

A vezetésen a résztvevők Szekeresné Nagyiván Aranka segítségével megismerkedhetnek a honfoglalás kori magyarok életével, mindennapjainak érdekességeivel, izgalmas történetekkel. A tárlatvezetésen érvényes múzeumi belépőjeggyel lehet részt venni.