A reggel még záporos lehet, a napsütés folyamatosan veszi át a parancsnokságot a szegedi időjárásban

Egyre kevesebb és kevesebb felhő lesz a fejünk felett, sötétedés előtt derül ki teljesen az égbolt.
Garai Szakács László

2022. június 23. 06:55

A reggel még záporos lehet, a
napsütés folyamatosan veszi át a parancsnokságot a szegedi
időjárásban

Éjfél körül riadtam fel az eső kopogására, Penny aztán mondta is, hogy hozzam be a ruhaszárítót az erkélyről. Akkor még csak kicsit esett, amikor elkezdtem főzni a kávét, akkor nagyon, ám mire bevittem neki, addigra már elállt, csak a fákról csöpögött a víz. Erre a csöpögésre kell inkább készülnünk, bár a friss meteorológiai modellek szerint körülbelül tizenegy óráig még eshet egy-két zápor. Utána viszont elkezd felszakadozni a felhőzet és miközben szakad, úgy megy is arrébb. Délután már a napsütésé lesz a főszerep, olyannyira, hogy sötétedés előtt már teljesen kiderül az égbolt, a huszonnégy napos holdat csak azért nem láthatja az éjszakai égbolton, mert már 15 óra 11 perckor lenyugszik. A levegő tizennyolc fokról huszonnyolc fokig melegszik fel, a szél eközben egész nap északnyugatias irányokból fúj, egészen enyhén, néha csak lengedez majd.

 

A levegőminőségről és a pollenhelyzetről a szokásosat tudom írni: előbbi okés, utóbbi minimum hagy némi kívánnivalót maga után.

 

 

Délután már nyugodtan fagyizhat, jégkásázhat, de az esernyőt, esőkabátot sem árt eltenni, délelőtt tényleg jól jöhetnek.