A szegedi hárfás, Kollár Villő sikerrel koncertezett Zürichben

A zürichi koncerten Szingapúrtól Lengyelországig a fiatal nemzedék legjobb hárfásai képviselték hazájukat. Kollár Villő nemcsak koncertezett, a világhírű Alexander Boldachevtől is tanulhatott.
Hollósi Zsolt

2023. március 15. 23:12

A szegedi hárfás, Kollár Villő sikerrel koncertezett Zürichben

Az ifjú szegedi muzsikus, Kollár Villő 2022 augusztusában részt vett a Zürich Harp Fest nemzetközi hárfaverseny háromfordulós versenyén, ahol bekerült a legjobbak közé. Ennek eredményeképp lehetőséget kapott arra, hogy március 15-én, egyedüli magyarként fellépjen a Zürichi Zeneakadémián. A koncerten Szingapúrtól Lengyelországig a fiatal nemzedék legjobb hárfásai képviselték hazájukat, így hatalmas megtiszteltetés volt Villő számára, hogy ott lehetett. Lehetőséget kapott emellett tanulni is a világ legjobbjai között számon tartott hárfaművésztől, Alexander Boldachevtől. 

A sikeres zürichi koncert után Villő már a két hét múlva megrendezendő szlovén nemzetközi versenyre készül. 

Kollár Villő korábban részt vett a MOL Tehetségtámogató Programjában, a 2021-es Országos Hárfaversenyen első helyezést ért el, fellépett már a Szeged Tavaszi Hárfanapokon, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon, valamint Zágrábban és Újvidéken is koncertezett. A Virtuózok verseny különdíjasaként országos és külföldi fellépéssorozaton vett részt a Virtuózok Kamarazenekarával.