A szociális ellátást nyújtó intézmények összeomlásától tart a rezsi- és üzemanyagárak emelkedése miatt az MSZP

Az ellenzéki párt azt követeli a kormánytól, hogy ne legyenek megszorítások a szociális szférában.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 02. 14:15

A szociális ellátást nyújtó intézmények összeomlásától tart a rezsi- és üzemanyagárak emelkedése miatt az MSZP

Az MSZP attól tart, hogy összeomlanak a szociális ellátást nyújtó intézmények az energia- és üzemanyagárak növekedése miatt. Ezért az áremelések és a kata új szabályozása ellen tiltakozik keddi közleményében az ellenzéki párt.

 

„A magát kereszténynek hirdető rezsim intézkedései nyomán ugyanis összeomlanak a szociális ellátást nyújtó intézmények”, hiszen nem tudják kifizetni a hétszeresére emelt gázárat, a dupla áramdíjat és a piaci árú üzemanyagokat

 

– írják a közleményben, amiben az MSZP felszólítja a „hatalom embereit”, hogy 

 

továbbra is tegyék elérhetővé a 480 forintos üzemanyagot a szociális szolgáltatásban dolgozó minden olyan szervezetnek, aminek alapvető munkaeszköze a gépjármű.

 

A párt emellett azt követeli, hogy 

 

a szociális szolgáltatást végző katás vállalkozók maradhassanak ebben az adózási formában, akkor is, ha intézménnyel szerződtek és intézménynek állítanak ki számlát, valamint, hogy a szakellátásban működő, tartós vagy átmeneti elhelyezést biztosító, illetve rehabilitációs intézmények, fogyasztásuktól függetlenül, ezután is rezsicsökkentett áron kapják a földgázt, villanyáramot.

 

„Könyörtelen a Fidesz-kormány, ha elveszi az ellátást az önmagukról gondoskodni képtelen emberektől” – írják a közleményben.