Adománygyűjtésbe kezdtek Tápai Antal Hálóvető szobráért – Szegedi Híradó 2023. január 31-én

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. január 31. 19:01

Adománygyűjtésbe kezdtek Tápai
Antal Hálóvető szobráért – Szegedi Híradó 2023. január
31-én
  • Ma Szegeden és környékén az előzetes bejelentések szerint 46 iskolában 1044-en írták alá a tanársztrájkot támogató szolidaritási nyilatkozatot. Így emlékeztek meg arról, hogy egy éve kezdődtek el azok a megmozdulások, melyek legfőbb célja a szabadabb oktatás, a munkaterhek csökkentése, a méltó fizetések. A mai nap újdonsága volt, hogy a szakképző iskolák most először álltak ki ilyen nagy létszámban az oktatás közös ügye mellett.
  • Óriásit fordult a kormány álláspontja a napelemekkel kapcsolatban: ahhoz, hogy hozzáférhessenek az Európai Uniós pénzekhez, 2024-ig fel kell oldani a betáplálási lehetőségek tilalmát. Az iparágban lévő cégek szerint a hálózat mindössze 10–15 százalékára igaz az, hogy problémás a visszatáplálás, a teljes rendszernek bőségesen lenne erre kapacitása. Az ellenzéki pártok szerint is fel kellene oldani a napelemstopot.
  • Több mint kilencven évvel ezelőtt készítette el Tápai Antal a Hálóvető című alkotását. Sokan úgy gondolják, hogy a szobornak a Tisza partján lenne a helye. Erre már korábban is voltak kezdeményezések, de azok nem jártak sikerrel. Most a Tápai Antal Alapítvány kezdett adománygyűjtésbe.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!