„Ajándékkoncert” brácsára és zongorára az IH Rendezvényközpontban

Szűcs Máté brácsaművész, a Genfi Egyetem brácsaprofesszora és a Steinway-művész Nicolas Costantinou ad kétrészes, ingyenes komolyzenei koncertet az IH Rendezvény központban szerdán este 7 órától. A két virtuóz zenész műsorán többek között Brahms két szonátája szerepe
Rafai Gábor

2023. február 28. 10:25

„Ajándékkoncert” brácsára
és zongorára az IH Rendezvényközpontban

Szűcs Máté brácsásként két művészdiplomát is szerzett Belgiumban. Pedagógiai diplomáját Debrecenben szerezte meg 2008-ban. 

 

Számos nemzetközi verseny díjazottja. 2011 szeptembere és 2018 augusztusa között a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása volt, jelenleg a Genfi Egyetem brácsaprofesszora és a Pécsi Tudomány Egyetem címzetes docense.

 

Korábban nyolc évig szólóbrácsásként működött a Flamand Királyi Filharmonikusok Zenekarában, a Bambergi Szimfonikusoknál, a drezdai Staatskapellénél, a Hesseni Rádió Szimfonikus Zenekarában és a Brémai Német Kamarafilharmóniában. 

 

Zenésztársa a szegedi koncerten a Steinway-művész Nicolas Costantinou többek között arról híres, hogy lenyűgözi a közönséget régi és új repertoárjának merész kiválasztásával, valamint azzal a képességével, hogy rendkívüli hangszeres együttesekkel tud együttműködni. 

 

Szólókarrierje mellett Nicolas szívesen zenél másokkal együtt, és alkalmanként interdiszciplináris együttműködéseket folytat táncosokkal, koreográfusokkal, festőkkel és más multimédiás művészekkel.

 

A két kivételes művész koncertje különleges zenei csemegét kínál azoknak, akik szerdán este ellátogatnak az IH Rendezvényközpontba.

Műsor

Johannes Brahms: 

1. f-moll szonáta brácsára és zongorára Op. 120/1. (1894)

2. szonáta brácsára és zongorára Esz-dúr Op. 120/2. (1894)

 

Constantinos Y. Stylianou:

1. f-moll szonáta brácsára és zongorára (2019)

Magyarországi bemutató