Akkor csütörtökön, 17-én, 17 órától: legyen fény az oktatásért!

Egy nagy közös séta, ahol a szegediek újra megmutathatják, kiállnak az oktatásért, a pedagógusokért, gyerekeik jövőjéért.
Garai Szakács László

2022. november 16. 19:08

Akkor csütörtökön, 17-én, 17
órától: legyen fény az oktatásért!

Négy megálló, négy gyülekező pont, majd egy nagy közös tanóra a Klauzál téren. Ez lesz Szegeden a 17 17.

 

A Szeged Podcast múlt heti adásában beszélgettünk a közoktatásról Erdélyi Eszterrel, Fabulya Andreával és Fiedler Judittal, amikor a beszélgetés végén elmondták, hogy erre a nagy akcióra készülnek, hogy újra megmutassák, jót akarnak a pedagógusok, és együtt, összefogva sikert érhetnek el. A beszélgetést megtalálják ennek a cikknek az alján is, meg tudják (újra) hallgatni itt is.

 

A kezdeményezést STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja a VVL – Veritas Virtus Libertas egyetemi polgári csoporttal közösen szervezi

 • Erdélyi Eszter (STEP),
 • Milodánovics-Hegyi Adrienn,
 • Papp Bence Gábor (VVL)

vezetésével.

 

Az már a korábbi cikkünkből is kiderült, a Deák Ferenc Gimnáziumtól indul egy nagy séta végig a József Attila sugárúton, majd a Stefánián és a Roosevelt téren át érkezik meg a menet a Klauzál térre, ahol egy rendkívüli tanórát tartanak.

 

Ezzel kapcsolatosan jelentek meg új infók az esemény Facebook-oldalán, ezek azok:

 

 • „Gyere 16:30-ra a Deák Gimnázium elé, ha kötődsz valamilyen formában a Deákhoz, a Krúdyhoz, a Gedóihoz, az Arany János Általános Iskolához, az Eötvöshöz, a Rókusi vagy a Rókus II. számú Általános Iskolához. Itt a helyed akkor is, ha a Tabán Általános Iskolában, a Kossuth Zsuzsában vagy az SZC József Attilában dolgozók fontosak számodra. Állj ki az iskoládért! Állj ki a tanáraidért! Még nem késő tenni a jövőnkért!

 

 • Várunk 16:50-kor a Szent György téren, ha fontos neked a Dózsa, a Madách, a Wesley, a Béke utcai Általános Iskola vagy a Móravárosi Szakképző Iskola! A tanáraid számítanak rád! Ne hagyd, hogy egyedül küzdjenek az ország jövőjéért!

 

 • Találkozzunk 17:00 órakor a Kőrösy előtt! Ott várnak rád a Vedresben, a Radnótiban, a Kőrösyben és a Gregorban dolgozók. Ne hagyd őket egyedül! Csak együtt vagyunk képesek változást elérni!

 

 • Emeld fel a hangod 17:20-kor a Móra Ferenc Múzeum előtt, ha tenni akarsz azokért, akik a Tömörkényben, a Ságváriban, a Király Königen, a Klúg Péterben, a Fodor Józsefben, a Vörösmartyban vagy a Motiváció Műhelyben tesznek nap mint nap a jövő generációjáért.

 

 • Vegyél részt egy szimbolikus tanórán 18:00 órakor a Klauzál téren. Ott lesznek a Gábor Dénesből, a Vedresből, a Vasváriból, a Bálint Sándor Tagiskolából, a bordányi, a domaszéki, a röszkei és deszki általános iskolákból, akik érted, a gyerekeid és az unokáid oktatásáért is küzdenek.”

 

A tanórán felolvassák az oktatást érintő kilenc pontból álló követelésüket:

 1. Nyilvános párbeszédet, hiteles tájékoztatást!
 2. Megbecsülést a pedagógusoknak!
 3. Érdekérvényesítő sztrájkjogot!
 4. Felelős oktatási minisztériumot!
 5. Kisebb terhelést!
 6. Esélyteremtő, minőségi oktatást!
 7. Versenyképes és értékálló bérezést!
 8. XXI. századi környezetet!
 9. Szakmai szabadságot, korszerű alaptantervet, szabad tankönyvválasztást!

 

És információink szerint újra énekel a Szegedi Tanárok Kórusa.

 

Esőnap nincs, ha szakadna az eső, akkor is mindent megtartanak a pedagógusok a sétát éppúgy, mint a Klauzál téri tanórát. De a mostani meteorológiai modellek szerint, nem esik majd az eső. Szülőkre, diákokra és kollégákra egyaránt számítanak. A szervezők azt kérik, senki ne felejtse otthon a világító eszközét, lámpáját, telefonját.

 

Címlapon

mutasd mind