Akkor megyünk a hetedik helyért: Norvégia–Magyarország 33–25

Ahogy eredetileg is terveztük. Az más kérdés, hogy a középdöntős teljesítmény eddig nem nagyon értékelhető. Higgyünk abban, hogy Egyiptomra tartalékolt a válogatott, és tényleg meglesz a hetedik hely, ami azért lenne fontos, mert akkor az olimpiai selejtezőn könnyebb csoportba kerül a csapat.
Garai Szakács László

2023. január 27. 21:17

Akkor megyünk a hetedik helyért:
Norvégia–Magyarország 33–25

Norvégia–Magyarország 33–25 (16–13)

Olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Stockholm, Tele2 Arena, 9081 néző, helyosztó az 5–8. helyért. Vezette: Julie Bonaventura, Charlotte Bonaventura (franciák).

Norvégia: Sæverås, Bergerud – Eck Aga, Sagosen 7/1, Barthold 4, Øverjordet 4, Øverby 4, Bjørnsen 3, Gullerud 1, Johannessen 3, O'Sullivan 2, Reinkind 2, Grøndahl, Gulliksen 2, Blonz, Rød 1. Szövetségi kapitány: Jonas Wille.

Magyarország: Mikler – Bóka 1, Bodó 5, Hanusz 1, Bánhidi 1, Ilic 1, Rodríguez 3, Sipos 1, Rosta, Lékai 6/6, Szita, Szöllősi 1, Ligetvári 4, Ancsin 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

Hétméteres: 2/1, illetve 7/6.

Kiállítás: 4, illetve 4 perc.

 

A magyar csapat 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki, Rosta Miklóst pedig az 52. másodpercben piros lappal végleg kiállították, mert úgy lőtt a hálóba egy büntetőt, hogy a labda súrolta a kapus fejét. A Szeged beállója nem döntötte meg Sipos Adrián „csúcsát”, mert utóbbi a 48. másodpercben kapott pirosat a Portugália elleni csoportmeccsen.

 

A várakozásoknak megfelelően gyors, pontos játékkal kezdtek a skandinávok (5–2), de az egyre jobban – és a két nappal ezelőttihez Dánia elleni meccshez képest sokkal jobban – védekező magyarok csakhamar egyenlítettek (6–6).

 

 

Erre távoli átlövésekkel reagáltak a kétszeres vb-ezüstérmes norvégok, és 10–7-nél megint három gól volt az előnyük. Chema Rodríguez szövetségi kapitány már az első félidőben lehetőséget adott Szöllősi Szabolcsnak és Ligetvári Patriknak, akik a korábbi mérkőzéseken kevés játékidőt kaptak. Bár Hanusz Egon és Ligetvári vezérletével a csapat felzárkózott 12–11-re, a folytatásban a támadásban elkövetett hibákat villámgyors ellenakciók végén rendre megbüntette az ellenfél, amely 16–12-re ellépett, a szünetben pedig három góllal vezetett.

 

 

A játék képe a második félidőben sem változott, a támadásban elkövetett hibák számából eredt az alapvető különbség a két csapat között, és az határozta meg az eredmény alakulását is. Előbb a magyaroknak volt egy 4–1-es sorozatuk, majd a norvégok egy 5–1-es rohammal a játékidő háromnegyedénél eldöntötték a meccset (24–19). A skandinávok – akik ekkor már sokkal hatékonyabban védekeztek – ezzel nem elégedtek meg, tovább növelték előnyüket (30–22), és végül az erőviszonyoknak megfelelő, fölényes győzelmet arattak.

 

A vasárnapi a 7. helyért Magyarország Egyiptommal meccsel. Nyerni kellene...

 

(MTI)