Áll a sátorerdő a Partfürdőn, kezdődhet a Szegedi Ifjúsági Napok!

Hagyomány a Szegedi Ifjúsági Napokon, hogy a nulladik napon kizárólag azokat engedik be, akik sátorhelyet foglaltak a négynapos, nyárzáró bulira. Ott jártunk a kapunyitáson.
Bod Péter

2022. augusztus 23. 21:09

Áll a sátorerdő a Partfürdőn,
kezdődhet a Szegedi Ifjúsági Napok!

Kedden délután négy óra után már gyülekezni kezdtek a sátras fesztiválozók a SZIN bejáratánál, a Belvárosi híd újszegedi hídfőjének befolyási oldalán. A szervezők tartva magukat az előre meghatározott napirendhez pontban öt órakor nyitották ki a kaput, ekkor léphettek be az elsőként érkező fesztiválozók.

 

  • Sokan azért jöttek a nyárzáró bulira, mert korábban már jártak a SZIN-en, és jó emléket őriznek róla.
  • Mások azt mondták el Szeged.hu érdeklődésére, hogy ideutazásukat az is motiválta, hogy még nem jártak itt, éppen ezért kíváncsiak is a szegedi bulira.
  • Voltak olyanok is, akik elmondták, hogy a budapesti Szigetet egyszerűen anyagilag nem engedhetik meg maguknak, a SZIN ennél szolidabb árai viszont vonzóak.
  • Megint mások úgy nyilatkoztak, hogy jónak tartják a zenei kínálatot, ezért döntöttek Szeged mellett.
  • Egy újabb vélemény az volt, hogy a SZIN a hazai könnyűzenei fesztiválok zárása, így ők itt és ezzel búcsúznak az idei fesztiváloktól.

 

 

Nem mellesleg a szegedi fesztiválnak jó a híre, a hangulata. Sokan szeretik a város – hallhattuk a vélemények között. Ugyanakkor arra is kíváncsiak voltunk, ki miért döntött a sátrazás mellett. Sokak szerint ez egyszerűen hozzátartozik a fesztiválhangulathoz. Többen elmondták: eddig nem sátoroztak, és ezt mindenképpen szerették volna kipróbálni. Ha felnőttek lesznek, akkor ez már késő, így most tizennyolc-húsz évesen van ennek itt az ideje. Többen gyakorlatias szempontokat hangsúlyoztak. Úgy vélekedtek, hogy ez a legkényelmesebb megoldás. A napi buli végén nem kell nyakukban venni a várost, hogy eljussanak szállásukra. Hallottunk olyan véleményt is, hogy egyszerűen elfogytak az egyéb szálláshelyek Szegeden az előttünk álló négy napra, így nem volt más választás, mint a sátrazást választani. Egy Bajáról érkezett pár szerint négycsillagos szállodában találtak volna helyet maguknak, de az nekik megfizethetetlenül drága lett volna.

 

A SZIN-nek otthont adó Partfürdőn kedden délután és kora este nagy volt a sürgés-forgás. Nem kizárólag a sátorállítás miatt: az utolsó simításokat végezték egyebek mellett a vendéglátó standoknál. Az elmúlt napok esőzéseinek nyomai is felfedezhetőek még a fesztivál területén.

 

Igaz, az elkövetkező napokra csapadékmentes időt ígérnek a meteorológusok, így bízhatunk abban, hogy az időjárás nem húzza keresztül sem a vendégek, sem a szervezők terveit és számításait. Péntekre és szombatra kánikula várható, de nem csak ezért lehet forró a hangulat a Partfürdő többhektáros területén szerdától szombat éjszakáig.

 

A buli szerdán elindul.

 

Videónk is van! Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!