Ceglédi halálos vonatbaleset: délutánra már helyreállhat a közlekedés (frissítve)

A baleset ellenére nem volt vonatpótlás: a MÁV bevetette a ceglédi deltát. Az autót egy tizenhét éves fiú vezette, a helyszínen meghalt. A fénysorompó működött.
Garai Szakács László

2022. június 13. 13:59

Ceglédi halálos vonatbaleset: délutánra már helyreállhat a közlekedés (frissítve)

13:03 Nem várt fordulat a MÁV-tól: befejezték a baleseti helyszínelést Ceglédnél, a vonatforgalom újraindult Cegléd és Kecskemét között. A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 704-es számú Napfény IC és a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó 705-ös számú Tömörkény IC már az eredeti útvonalon közlekedik. A Budapest–Szeged vonalon még várhatók hosszabb menetidők, a menetrendszerű vonatközlekedés a délutáni órákra állhat helyre.

 

12:02 A Mávinform szerint egészen koradélután elhúzódik a helyszínelés. Ezt már mi tesszük hozzá: a mai menetrendi közlekedés már az ebeké a szegedi oldalban.

 

* **

 

A balesetben az autót vezető tizenhét éves sofőr meghalt. A fénysorompó rendesen működött a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre a fiatalember.

 

A Nyugati pályaudvarról Szegedre 9:53-kor induló 732-es számú Napfény IC a mai napon nem indult el.

 

 

 

Korábban írtuk:

 

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál Intercity a ceglédi állomás közelében egy vasúti átjáróban ütközött. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora délelőttig – Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Cegléd–Szeged közötti intercityk Abony felé kerülnek, és onnan folytatják az útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.

 

A vonatok Szeged felől a ceglédi deltavágányon át elmennek Abonyig, ott a mozdony leakad, a szerelvény másik végére átáll, majd úgy megy tovább Cegléd és Budapest felé. Ez a manőver is okozza a késéseket.