Az eddigi 2,8 millióról 4,8 millióra emelik Orbán Viktor fizetését

Talán így valamicske megtakarítást össze tud hozni a milliárdos édesapával, tízmilliárdos vővel és százmilliárdos barátokkal rendelkező miniszterelnök.
Cservenák Zoltán

2022. június 03. 17:01

Az eddigi 2,8 millióról 4,8 millióra emelik Orbán Viktor fizetését

A T/166. számú törvényjavaslat egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról című, 61 oldalas salátatörvény tartalmazza az előterjesztést a miniszterelnök béremeléséről.

 

A javaslatot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be a fenti csomagban. A módosítás lényege, hogy a miniszterelnök fizetését a parlamenti házelnök 3,5 milliós fizetésével megegyezővé teszik.

 

A törvénymódosítás egészen pontosan így szól:
 

„A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 25/A. § helyébe a következő rendelkezés lép: »25/A. § A miniszterelnök havi illetményének összege megegyezik az Országgyűlés elnöke – Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény szerinti – tiszteletdíjának összegével.«”

 

Orbán Viktor jelenleg parlamenti képviselőségért bruttó 1,3 millió, a miniszterelnökségért bruttó 1,5 millió forintot kap. Utóbbit emelnék most meg, nem éppen inflációkövetően, több mint a duplájára, 3,5 millió forintra, így összesen már bruttó 4,8 millió forintot keres majd havonta, nem 2,8 milliót – vette észre a HVG.

 

Ez azt is jelenti, Orbán Viktor a következő négy évben összesen 230 millió forintot kereshet.