Az MTK ellen kezdi a pontvadászatot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Kemény másfél hónapon vannak túl a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai. A június közepén elkezdett felkészülési időszak véget ért, hétfőn este az első bajnokiját játsszák a kék-feketék az MTK ellen. Az új vezető edző azonban nem elégedett a felkészüléssel.
Vass Imre

2022. július 29. 15:16

Az MTK ellen kezdi a pontvadászatot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Vukmir botrányos, szezon közben történt távozása után új vezetőedzővel vág neki a bajnokságnak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Alekszandar Sztevanovics januárban érkezett a csapathoz, először tanácsadóként segítette a munkát, most pedig már ő veszi át az irányítást.  A felkészülést június közepén kezdték el, azonban az edző úgy érzi nem sikerült teljes mértékben felkészülni a bajnokság kezdetére. Ennek egyrészt az az oka, hogy egyes posztokon még mindig vannak problémák. 

 

A vezetőedző hozzátette, annak ellenére, hogy a felkészülés nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte, mindenképpen a tabella elején szeretnének majd végezni. Tavaly a negyedik helyet szerezte meg a csapat, ebben a szezonban akár meglepetést is okozhatnak és elcsíphetnek egy feljutást jelentő helyet is - tette hozzá.

 

A csapatnál a holt idényben nagy volt a mozgás, az egyik kiemelkedő játékos, Germán Tamás visszavonult, hatan pedig máshol folytatják. Azonban 10 új játékos érkezett az együtteshez. Igaz egy részük az utánpótlást erősíti majd, de Szakály Dénessel, Tóth Bencével, Szilágyi Zoltánnal és Pintér Ádámmal a NB II-es csapat erősödött.

 

A középpályás Simon Ádám már nagyon várja a bajnoki rajtot. Szerinte készen állnak a megmérettetésre és az új játékosok is jól beilleszkedtek és a bajnoki rajtra jó összeállt a csapat.

 

A csapat első mérkőzését Budapesten, az MTK ellen játssza hétfőn este 8 órakor. Sztevanovics szerint a hazaiak az esélyesek, azonban mindenképpen szeretnék megnehezíteni a dolgukat. Hozzátette, az MTK azt a játékot játssza, amit a Szeged is szeretne majd megvalósítani, így tanulásnak is jó lesz a meccs.

 

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!