Az MTK után a Szentlőrinc is oda-vissza megverte a püspöki csapatot: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 2–4

Előbbi érthető, utóbbi nehezen magyarázható: négy meccs óta nem tudnak nyerni Gajdosék, ráadásul megint az első félidőben kaptak ki a kék-fekete-zöldek. A baranyaiak nyolc meccs után tudtak újra győzni az NB II-ben, és továbbra is mumusuk a szegedi labdarúgóknak.
Garai Szakács László

2023. február 05. 17:31

Az MTK után a Szentlőrinc is
oda-vissza megverte a püspöki csapatot: Szeged-Csanád Grosics
Akadémia–Szentlőrinc 2–4

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 2–4 (0–3)

Merkantil Bank Liga NB II. 22. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Nazsa Tamás, asszisztensek: Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szakály, Gajdos, Farkas A. (Rácz, 69.), Temesvári, Könczey (Beronja, a szünetben), Papp Á., Kővári, Bíró (Kundrák, a szünetben), Tóth, Haruna. Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.

Szentlőrinc: Prokop – Tamás, László, Keresztes, Novák (Taipi, 57.), Rétyi (Vidnyánszky, 67.), Farkas M., Kesztyűs (Havas, 76.), Papp G. (Csörgő, 67.), Daróczi, Pintér (Radošević, 57.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Gól: Papp Á. (47.), Kundrák (82.), illetve Daróczi (29.), Keresztes (37.), Rétyi (45.), Taipi (80.).

Sárga lap: Pintér (42.), Kesztyűs (49.), László (68.).

 

Megadták a módját a kezdőrúgásnak: Dean Bombač, az OTP Bank-Pick Szeged irányítója végezte el, akkor még senki nem sejtette: ez lesz az egyetlen értékelhető szegedi megmozdulás az első félidőben. A püspöki csapat idegesen, kapkodva játszott, majd a félidő utolsó negyedórájában a meccset is elvesztette, hiszen:

  • a 29. percben Daróczi balról, körülbelül 25 méterről végezhetett el szabadrúgást, a labda a sorfalon irányt változtatott, Takács elvetődött jobbra, így nem volt esély átérni a másik oldalra, naná, hogy bepattant a pettyes a bal sarokba, 0–1.
  • A 37. perc Keresztes érkezett jól egy jobb oldali baranyai beadásra és a jobb alsó sarokba fejelt, 0–2.
  • A 45. percben Rétyi szép egyéni teljesítmény után lőtt gólt: remekül meg a labdát, majd kapura fordul, és a bal alsóba lőtt, 0–3.

 

A szünetben kettőt cserélt Aleksandar Stevanović, hátha. És hamar elkezdhettek reménykedni azok a kevesek, akik úgy döntöttek, kimennek megfagyni a Fórumba ugyanis a 47. percben Haruna kilépett a szentlőrinci védők között, a lövése még kijött a kapufáról, de Papp Áron jókor volt jó helyen és bepasszolta a szépítő találatot, 1–3.

 

Nyomott a püspöki csapat, ha nem is tolták be a tizenhatosukra a vendégeket, de a Szentlőrinc szépen berendezkedett a saját térfelén, és gond nélkül állták a szegedi rohamokat.

 

Majd a 80. percben az első érdemi támadásukat vezették a második félidőben, és góllal fejezték azt be: eladta a labdát a Szeged, Taipi meg a kapuig ment vele gond nélkül passzolta a labdát Takács kapujába, 2–4.

 

Gyakorlatilag a középkezdésből közelebb jöttek a hazaiak, Kundrák jól jött be balról, majd szépen csavart Prokop kapujába, 2–4. De ennyi. Nem volt több Szakályékban.

 

A vereség azért is fájó, mert az egyértelműen feljutásra menő MTK után egy kiesőjelöltnek kikiáltott együttes is oda-vissza megverte a püspöki csapatot. Sőt a baranyai piros-feketékkel nem tudnak játszani a szegediek: az elmúlt két és fél év alatt ötször találkoztak a másodosztályban, és egyetlen egyszer sem nyertek:

 

Nyitóképünket a Szentlőrinc SE Facebook-oldaláról vettük át, a Szeged-verésen készült.