Az utolsó percekben úszott el a hatodik hely: Naturtex-SZTE-Szedeák–OSE Lions 79–85 (26–21, 21–24, 18–19, 14–21)

Ami a legutóbbi mérkőzésen sikerült a Debrecen ellen, az most nem jött össze itthon, az Oroszlány ellen. Sajnos ez a hatodik helyébe került a csapatnak és így a Falco lesz a Szedeák ellenfele a negyeddöntőben.
Vass Imre

2022. május 11. 21:28

Az utolsó percekben úszott el a hatodik hely: Naturtex-SZTE-Szedeák–OSE Lions 79–85 (26–21, 21–24, 18–19, 14–21)

Jól kezdte a mérkőzést a Szedeák, a második negyedben már 10 pontos előnye is volt a szegedi együttesnek. Azonban a vendégek összekapták magukat és a nagyszünetre kettő pontra csökkentették hátrányukat.

 

A harmadik negyed elején sokat hibáztak a Szedeák játékosai és nem véletlenül tartott Simándi Árpád az OSE hárompontosaitól, hisz nem nagyon hibázták el a távoli kísérleteiket a vendégek. Persosnak köszönhetően azonban a negyed végére még mindig maradt az előny, igaz csak egy pontos.

 

A negyedik negyed eleje szegedi szempontból jól indult és hat pontosra nőtt a Szedeák előnye. A vendégek edzője időt is kért, ami jó hatással volt játékosaira. Két perc volt hátra, amikor döntetlent mutatott a csarnok eredményjelzője. Az utolsó 60 másodperc egy pontos Oroszlány előnnyel kezdődött, azonban ami Debrecenben sikerült, most nem jött össze, nem sikerült fordítani. Az Oroszlány 85–79-re nyert, és így megszerezték a hatodik helyet, a Szedeák pedig a nyolcadik helyen végzett. Nem lesz könnyű dolguk a bajnoki negyeddöntőben, mivel a Falcoval találkoznak majd.