Bánhidi Bence Juan Carlos Pastorról: Nála mindig van egy csoport, aki a kedvenc, és van egy csoport, akit szeret hajtani és kaszabolni

A Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában a Pick Szeged sérült csapatkapitánya beszélt arról, a négy BL-vereség ellenére is a klub nem edzőváltásban gondolkodik, hanem a probléma megoldásán. De Pastorral a jelek szerint (most) nem egyszerű.
Garai Szakács László

2022. október 15. 16:46

Bánhidi Bence Juan Carlos Pastorról:
Nála mindig van egy csoport, aki a kedvenc, és van egy csoport,
akit szeret hajtani és kaszabolni

Mentális és fizikai problémái is vannak a Pick Szegednek a kékek csapatkapitánya, Bánhidi Bence szerint. A válogatott beálló arról is beszélt a Kézivezérlés Extrában, hogy szerinte túl sok taktikai variációt gyakorolnak az edzésen, kétkapus játékot viszont hiába szeretne többet a csapat, Juan Carlos Pastor nem hallgat rájuk. Majd jött egy nem várt vallomás:

 

„a csapat húsz százaléka van jóban vele. Nem azt mondom, hogy a többiek rosszban vannak vele, de nála mindig van egy csoport, aki a kedvenc, és van egy csoport, akit szeret hajtani és kaszabolni. Én a kedvencei közé tartozok, vagy tartoztam, amikor jól ment a játék. Most nem tudom, hova sorolna, de azért én tudok vele szót érteni.”

 

Bánhidi ugyanakkor azt is gondolja, „megpróbáljuk betapasztani azokat a sebeket, amelyek előjöttek, valahogy rakjuk rendbe ezt az egészet, mert még az idény elején vagyunk, még bármi történhet itt. Nem tudom elképzelni, hogy a Mistert csak úgy tíz év után elküldenék, annál sokkal korrektebb a szegedi vezetőség. Most abban kell gondolkodnia a játékosoknak és az edzői stábnak, hogy valahogy együtt maradjunk, összeszedjük magunkat mentálisan, és kimásszunk ebből a hatalmas lyukból.”

 

A kimászás rögtön nehezen indul majd: előbb a Veszprémbe utazik a válogatott szünet után a Pick Szeged, majd az Elverum jön a Pick Arénába.