Bányai Gábor felel innentől az Alföld fejlesztéséért, Nemesi Pál megbízatása a kormányváltással lejárt

A Kormányinfón derült ki: Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei fideszes országgyűlési képviselő lesz az Alföld fejlesztéséért felelős kormánybiztos, de arról semmit nem lehetett tudni, hogy Nemesi Pál folytathatja-e a munkát bármilyen formában Bányai felügyelete alatt.
Cservenák Zoltán

2022. május 26. 18:44

Bányai Gábor felel innentől az Alföld fejlesztéséért, Nemesi Pál megbízatása a kormányváltással lejárt

Semmilyen hír nem jelent meg róla, sajtóközlemény sem láttunk azzal kapcsolatosan, hogy már nem Nemesi Pál a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, azaz a dél-alföldi fejlesztések felelőse.

 

Kerestük Kiss Balázs Imrét, Nemesi Pál sajtósát, mondja meg, valóban leváltották-e Nemesi Pált. Kiss Balázs este annyit mondott: Nemesi Pál határozott időre vállalta a kormánybiztosi munkát, ez a megbízatása májusban lejárt. Arról egyelőre nincs szó, hogy Nemesi bármilyen felkérést kapna arra, hogy tovább fejlessze a Dél-Alföldet.

 

Ami biztos, hogy eddig a Miniszterelnökség alá tartozott négy területfejlesztési kormánybiztos, egyikük volt Nemesi Pál, aki a dél-alföldi régió fejlesztéséért felelt, mint Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

 

A kormányinfón elhangzott: négy helyett öten lesznek a továbbiakban, mert a központi régió, azaz Közép-Magyarország is kap egy kormánybiztost.

 

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva a Kormányinfón elmondta, kik az új Területfejlesztési Minisztérium új kormánybiztosai. Navracsics Tibor a jövőben ezekkel a területi kormánybiztosokkal szeretne együtt dolgozni:

 

  • Észak-Kelet-Magyarország: Szabó Tünde,
  • Észak-Nyugat-Magyarország: Czunyiné Bertalan Judit,
  • Közép-Magyarország: Láng Zsolt,
  • Dél-Nyugat-Magyarország Móring József
  • Alföld: Bányai Gábor.

 

Amint megtudjuk, hogy valóban elvették-e Nemesi Páltól a Dél-Alföld fejlesztését, frissítjük a cikket.