Befelhősödött a szegedi égbolt, sőt, akár záporozhat is egyet délután

Gomolyok képződnek ma ernyedetlenül, ezekből szakadhat ránk egy kicsit az ég, de sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy csak takarják a napot.
Garai Szakács László

2022. június 21. 06:52

Befelhősödött a szegedi égbolt,
sőt, akár záporozhat is egyet délután

Tényleg átrohant felettünk a tegnap már említett hidegfront. Ebben a nagy rohanásban azért itt felejtett egy jó nagy adag szakadozott frontális felhőzet, reggel még ezen sütött át a nap, és ennek a hidegfrontnak köszönhetjük azt is, hogy miután a délelőtt egy kicsit kiderül az ég, viszonylag hamar be is borul: az orrunk előtt, pontosabban a fejünk felett képződnek egymás után a gomolyfelhők. A gomolyok nem takarják el teljesen a napot, nem lesznek hatalmas borulat, de arra képesek lehetnek, hogy egy-egy kisebb zápor hulljon belőlük. Nem is biztos, hogy észrevesszük, könnyen lehet, hogy mondjuk Móraváros megázik egy kicsit, de Tarján vagy Felsőváros már nem. A jellemzően napsütéses időben a levegő huszonnyolc fokig melegszik „csak” fel, reggel már huszonnégy volt, éjszakára pedig tizennyolcig hűl vissza. A szél északnyugatias lesz egész nap, néha egészen hevesen fúj.

 

A levegőminőség miatt megint nem kell aggódnunk, a pollenek egy kicsit rákapcsoltak: nincs annyiféle belőlük, mint a korábbi napokban, ám

  • a pázsitfűfélék,
  • a csalánfélék,
  • az útifű és
  • a hárs

is belelendült.

 

 

Teraszozós, fagyizós időnk lesz délután. Ha biztosra akar menni, tegye el az esernyőjét, esőkabátját, nagyon valószínű, hogy csak cipelni fogja.