Borfesztivál 2022: az megvan, hogy máshol belépődíjat is szednek? Szeged ebben is különleges!

A Széchenyi téren eddig sem kellett és idén sem kell fizetni azért, hogy ott legyünk a borfesztiválon. Máshol ez egyáltalán nem így van.
Garai Szakács László

2022. május 10. 19:30

Borfesztivál 2022: az megvan, hogy
máshol belépődíjat is szednek? Szeged ebben is különleges!

El tudna képzelni egy olyan Széchenyi téri borfesztivált, ahol csak beléptetőkapukon át lehetne bejutni a térre, és a kapunál mondjuk azt mondják, kétezer?

 

Hát én sem.

 

És a szervezők sem gondolkodnak ilyenben.

 

Pedig vannak ellenpéldák. Van, ahol „direktben” árulják a belépőt, és van, ahol a pohár árába épül be.

 

  • Debrecenben 5000 forint a napijegy, van bérlet is, 9000 forint. Egy három napos borfesztiválra június elején.
  • Szintén június elején Budapesten tartják a Városligetben a Rosalia Fesztivált. Itt nincs belépőjegy, viszont ahhoz, hogy inni tudjunk a szintén három napos fesztiválon fesztiválpoharat kell vásárolni. Elővételben 2500 forint május 31-éig, utána 2800 forint.
  • Szintén Budapesten az I. Belvárosi Bor&Pezsgő Fesztiválon is ingyenes a belépés, viszont a fogyasztáshoz egyedi, üveg fesztiválpoharat kell vásárolni! A Prémium Fesztivál Pohár 2799, az Exkluzív Fesztivál Pohár 3999 forint.
  • A Budapest Borfesztivál a Budai Várban szintén belépőjegyes, ott elővételben a napijegy boros pohárral 6000 forint, a négy napos bérlet 9400 forint volt tavaly. Utóbbi fesztivált egyébként a Szerencsejáték Zrt. és a Spar is támogatja.

 

Ehhez képest Szegeden a borfesztivál tíznapos és ingyenes. A nem visszaváltható pohár 900 forint, a visszaváltható 700 forint.