Botka László a postabezárásokról: Ez tűrhetetlen!

Szeged polgármestere reagált a szegedi baloldali közgyűlési képviselők közös sajtótájékoztatójára. Azt írta Facebook-oldalán: „Üzenjük meg a kormánynak: Szeged ellenzi a posták bezárását!”
Garai Szakács László

2022. november 08. 17:47

Botka László a postabezárásokról:
Ez tűrhetetlen!

Koradélután tartott kilenc szegedi önkormányzati képviselő közös sajtótájékoztatót a Csaba utcai postánál, ahol elhangzott, aláírásgyűjtésbe kezdtek, a petíciót eljuttatják a kormánynak. Urbán Tamás Felsőváros momentumos önkormányzati képviselője akkor azt mondta, „amellett, hogy ez a döntés rendkívül kapkodó és átgondolatlan, nagyon úgy tűnik, hogy átpolitizált is. Míg a kormányközeli Kecskeméten hat, a szintén fideszes Győrben öt postát akarnak bezárni, addig a Szegeden jelenleg működő tizenkilenc postahivatalból tizenkettőre szeretnének lakatot tenni. Ez a működő szegedi posták hatvan százaléka.”

 

Botka László, Szeged polgármestere Facebook-oldalán friss posztjában ennek kapcsán arról írt,

 

„aláírásgyűjtést indítunk, a szegedi posták védelmében. Ne a szegediekkel fizettessék meg a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikájának az árát. Ne zárják be a postákat! Ne kelljen több tízezer szegedinek többet utaznia ahhoz, hogy postai ügyét el tudja intézni! Ne kelljen a Fidesz hazugsága miatt minden szegedinek hosszabb ideig sorban állnia. Tartsa be a Fidesz az ígéretét!”

 

A polgármester szerint ezzel a döntésével a Fidesz „több tízezer szegedinek okozna nagy bosszúságot azzal, hogy az otthonukhoz legközelebbi postát bezárja.”