Botka László: „Szegeden azon dolgozunk, hogy polgáraink a legkevésbé érezzék meg a gazdasági- és rezsiválság hatásait”

Szeged polgármestere nem úgy tervezte, hogy állandó válságkezelésben kell dolgoznia, de biztos benne, hogy a város leküzdi a rezsiválságot is.
Cservenák Zoltán

2022. október 17. 20:54

Botka László: „Szegeden azon dolgozunk, hogy polgáraink a legkevésbé érezzék meg a gazdasági- és rezsiválság hatásait”

Miközben a többi nagyváros néhány tízmillió forintot költ rezsitámogatásra, Szegeden a szociális háló összesen 1 milliárd 200 millió forint értékben védi a rászorulókat a rezsiválság és a kormányzati megszorítások idején is – erről írt a Facebookon Botka László polgármester. A településvezető kiemelte:

  • 32 ezer nyugdíjas, 8 ezer általános iskolás és 4500 rokkantjáradékos kapott az elmúlt hónapban 10 ezer forintot,
  • Megkezdték a 609 leginkább rászoruló szegedi családnak kiszállítani a felaprított, kalodába csomagolt 10 mázsányi ingyenes tűzifát.

 

„A héten van a 20. évfordulója annak, hogy Szeged polgármesterének választottak. Köszönöm a bizalmukat. Köszönöm, hogy azóta négyszer szavaztak újra bizalmat nekem egyre nagyobb többséggel. Én se így terveztem az ötödik polgármesteri ciklusomat, hogy a kormányzati elvonások, a koronavírus, az óriási forintromlás, a rekordot döntő infláció és a rezsiválság miatt állandó válságkezelésben kell dolgoznom. Szeged azonban hisz az igazi értékeiben: a szabadságban, Európában, a szolidaritásban. Ezért fogjuk most is sikeresen leküzdeni ezt a válságot is” 

 

– tette hozzá Botka László, aki a szegediek türelmét és megértését kéri, amiért januártól – átmenetileg, néhány hétre – be kell zárni a kulturális- és sportlétesítmények egy részét annak érdekében, hogy az önkormányzat biztosítani tudja a szegedieknek a közvilágítást, a közösségi közlekedést, az óvodák és a bölcsődék, a bentlakásos szociális intézményeink működését.

Címlapon

mutasd mind