Busókkal és máglyával űzik el a telet a Szent István téren (frissítve)

Közel száz kereskedővel, változatos programokkal, mohácsi busókkal, látványos felvonulással és a kiszebábégetéssel köszönnek el szombaton a hideg napoktól a Szent István téri Télbúcsúztató Kézműves Vásáron, ami még vasárnap is tartogat programokat.
Garai Szakács László

2022. február 16. 08:43

Busókkal és máglyával űzik el a
telet a Szent István téren (frissítve)

– Egy év szünet után idén újra közösen búcsúztatjuk a telet, a program idén két napos lesz, hétvégén kézművesvásárral és színpadi programokkal várjuk a kilátogatókat – mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

 

  • A hétvégén a víztorony körül kézműves portékákat és háztáji finomságokat kínál majd közel száz kiállító.
  • Nem maradnak el a finom fesztiválételek sem: lesz kürtőskalács, lángos, lepény és persze kitűnő forralt borokkal is készülnek a kiállítók.
  • A színpadon a Grimm-Busz Színház, a Csiga duó és Pasenkó Bohóc műsora szórakoztatja a kicsiket. A téren mindkét nap ugrálóvár, kisvasút, körhinta, óriási építőkockák és a pónilovaglás is várja a gyerekeket, 11 és 16 óra között pedig a víztorony is nyitva lesz.

 

 

A programok közül kiemelkedik a mohácsi Drugovi Busó Csoport látványos szombat délutáni műsora. A busókkal később a Dugonics térről induló zenés farsangi menetben is lehet majd találkozni. Ekkor teszi meg utolsó útját a Dugonics téren várakozó télboszorka, akikre a szegediek már rengeteg cetlit tűztek az elégetni szánt gondokkal és bánattal teleírva. A szombati nap fő látványossága a kiszebáb elégetése lesz, a hatalmas máglyát 18 órakor gyújtják meg a Szent István téren.

 

 

Mire számíthatunk 2022-ben?

 

Rácz Attila reményét fejezte ki, hogy idén végre visszatér az élet a rendes kerékvágásba, így év elején „leporolták” a rendezvénynaptárt és minden, a Szegedi Városkép és Piac Kft. által szervezett városi eseménynek kijelölték a dátumát. A tavaszt a majális nyitja, április 29. és május 1. között a szokott helyen, az újszegedi Erzsébet Ligetben lesznek majd a programok. Sokan érdeklődnek már a Szegedi Borfesztivállal kapcsolatosan is: jó hír, a Szeged Napja Ünnepségsorozat rendezvényei a tervek szerint május 13–22-én tarja meg a város.

 

Azt még nem tudjuk, idén lesz-e a gyerekeknek fánkevőverseny. Nyitóképünk egy korábbi Szent István téri télbúcsúztatón készült.

 

FRISSÍTÉS: Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója megválaszolta a fánkevőversennyel kapcsolatos kérdésünket. a koronavírus-járvány miatt idén ezt a versenyszámot nem tartják meg.