Charles Michel, az Európai Tanács elnöke: Ezek az atrocitások háborús bűnök, az elkövetőket meg kell büntetni

Hírösszefoglaló az orosz–ukrán háborúból 2022. április 20-án este.
Garai Szakács László

2022. április 20. 21:51

Charles Michel, az Európai Tanács
elnöke: Ezek az atrocitások háborús bűnök, az elkövetőket meg
kell büntetni

Borogyankába is eljutott az Európai Tanács elnöke

Charles Michel találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is. „Meg kell fizetniük azért, amit tettek”, mondta Borogyankában, ahol korábban orosz katonák civileket öltek meg.

 

Zelenszkij újra felajánlotta: orosz hadifoglyokat ad cserébe azért, hogy a civilek elhagyhassák Mariupolt

Az ukrán kijelentette, az ajánlata érvényes. Mi is írtunk róla, többször is, becslések szerint körülbelül ezer civil keresett korábban menedéket az Azovsztal óvóhelyein.

 

Putyin szerint Donbasz tragédiája kényszerítette ki azt, hogy megtámadja Ukrajnát

Bombázások, tüzérségi csapások és harci műveletek zajlottak Donbaszban, elsősorban Luhanszk megyében, ezért döntött úgy, Putyin, támad.

 

Már több mint ötmillió ember menekült el a háború miatt

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának legfrissebb adatai szerint a háború miatt már több mint ötmillió ember menekült el Ukrajnából. Ebben benne van több mint 218 ezer külföldi is, akik tanultak az országban vagy menekültként vállaltak ott munkát. A menekültek kilencven százaléka nő és gyerek. A Nemzetközi Migrációs Szervezet közlése szerint Ukrajnán belül a háborús területekről további 7,1 millió ember menekült el.

 

Wimbledonban nem indulhatnak orosz és fehérorosz teniszezők idén – egyelőre

Ha a júniusi versenyig jelentős pozitív változás lenne a háború alakulásában, azaz Oroszország beszüntetné a harcokat, akkor mérlegelni fogják a helyzetet. Most viszont két nagy sztár biztosan hiányzik majd a férfiversenyről: az ATP ranglistáján második Danyiil Medvegyev és a nyolcadik Andrej Rubljov.