Csak azért is győzelem! Elverum HB–OTP Bank-Pick Szeged 32–34 (14–19)

Oda-vissza megvan a norvég Elverum a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Pick Szegednek. A két pont volt a lényeg, és az már a szegediekkel tart hazafelé.
Cservenák Zoltán

2022. december 14. 20:37

Csak azért is győzelem! Elverum HB–OTP Bank-Pick Szeged 32–34 (14–19)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló

Eleverum Handball–OTP Bank-Pick Szeged 32–34 (14–19)

Elverum, 1626 néző. Vezette: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)

Elverum: Imsgard – Lien 1, Vidovic, Fingren, Blomgren 3, Langaas 2, Heldal 2 (1). Csere: Mizera (kapus), Berg 1, GRÖNDAHL 6 (2), AWAD 4, Borzas 4, ANDERSON 7, Hedberg, Thorkelsson 2. Edző: Börge Lund

OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – SOSTARIC 6, Tönnesen 5, Bombac 3, BÁNHIDI 4, Bodó 5, Frimmel 6 (5). Csere: Gaber, Rosta M., Mackovsek, MARTINS 4, Szita, Garciandia 1. Edző: Juan Carlos Pastor

Kiállítások: 6, ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5

 

A vendégek keretéből Luka Stepancic és Alexander Blonz hiányzott. A norvégok a nyolcadik percben még 5–3-ra vezettek, de a magyar bajnoki címvédő egy 6–0-s sorozattal fordított. A hét évig Magyarországon nevelkedett, ám a szerb felnőtt válogatottban szereplő Uros Borzas vezérletével tartotta magát az Elverum, sőt, egy 4–1-es szériával csökkentette hátrányát (13–15). Az első félidő hajrájában többet hibáztak a hazaiak, a Szeged megint ellépett és a szünetben ismét magabiztosan vezetett.
 

A házigazdák az eredménytől függetlenül szinte minden támadásukat gyorsan végigvitték, amikor már csak két találat volt a különbség, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. Az Elverum egy 4–0-s sorozattal felzárkózott mínusz egyre, ám egyenlíteni nem tudott, mert a szegediek csökkentették a hibák számát, és az 55. percben újra öttel jobban álltak. A házigazdáknak volt még egy 4–1-es periódusuk, de az egyenlítésre ekkor sem volt esélyük, mert már nem maradt idejük rá.
 

Mario Sostaric és Sebastian Frimmel 6-6, Bodó Richárd és Kent Robin Tönnesen 5-5 góllal, Mirko Alilovic 8 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Patrick Anderson 7, Tobias Gröndahl 6 gólt lőtt.
 

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy norvég siker mellett hatodszor győztek a szegediek.

 

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz. A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a 11. fordulót február 8-án és 9-én rendezik. A Szeged négy sikerrel és hat vereséggel zárta az őszi szezont.