Csirkefarhát-kommunizmus Rántotthúsországban a mások pénzéből – Cservenák Zoltán jegyzete

Pedig olyan szépen idézte január 5-én Margaret Thatchert, a Vaslady-t Varga Judit miniszter asszony! Ideológiai képzettséget tetszett villantani jobbról!
Cservenák Zoltán

2022. január 13. 16:53

Csirkefarhát-kommunizmus Rántotthúsországban a mások pénzéből – Cservenák Zoltán jegyzete

„Választásokhoz közeledve jó, ha eszünkbe jut a Vaslady egyik híres mondata: az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből”

 

– írta január 5-én a vesztegetésgyanúba belebukó Völner Pál egykori közvetlen főnökeként a semmiről sem tudó Judit miniszter, aki nem csupán az idézetekkel, a labdával is jól bánik, rúg, passzol, ha kell, előbbit az ellenzékbe, utóbbit a NER-be.

 

 

Na, most viszont van egy kis gond. Homok a gépezetben, ugrik a lemez, hiba van a mátrixban, de úgy is mondhatnám, hogy a macska kétszer sétál el az orrunk előtt.

 

„Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből.”

 

Nem érdekelnek a szocialisták, de ez tényleg baj, viszont tessék már megmondani, kedves Judit miniszter, a hatósági áras üzemanyag, az kinek a pénzéből lett? Az önéből? Völner Paliéból? Lölőéből? El kell adni érte a másfél milliós Cartier órát, amivel a csuklóján a húspult előtt szakszerűen rá tetszett mutatni a sertéscombra? 

 

Dehogy kell eladni.

 

 

Hatósági áras lett a sertéscomb is. Rántotthúsországban ez fontos. Épp úgy, mint a csirkemell, abból is lehet rántott húst készíteni. Lássuk, mi kell még hozzá? A bundához liszt, a sütéshez étolaj. Tessék mondani, a tojás miért nem lett hatósági áras? Legalább a nagyüzemi ketreces, úgyis már csak arra futja a többségnek. Tudok olyat, aki nem nyereg alatt, hanem tejben puhítja a húst rántás előtt, a 2,8 százalékos tej is hatósági áras lett. 

 

Ezek kinek a pénzéből mennek, Judit miniszter? 

 

Igen, a másokéból. 

 

Ha más csinálja, akkor az rögtön komcsi, ha önök, Judit miniszter, Gergely miniszter és Peti miniszter, akkor „közös teherviselés”. 

 

Már ideológia sincs, már csak szavazatmaximalizálás van.

 

Nem akarok belemenni abba, hogy jó vagy rossz a hatósági ár, nyilván tudjuk, hogy piactorzító hatása van, másoknak pénzbe kerül, áruhiányt idéz elő, hiszen a kereslet nő, miközben a kínálat csökken és hasonlók. Azt is tudjuk, hogy sokaknak jól jön az olcsóbb hús, tej, cukor és liszt. 

 

Ez soha nem kérdés.

 

Az viszont sokkal érdekesebb, Judit miniszter, hogy a hatósági árazás az élelmiszerek esetében felér egy beismerő vallomással arról, hogy ez az ország 12 év világraszólón sikeres kormányzás után is szegény.

 

Szegény, mert a középosztálya szegény. Dolgozik, mégsem futja neki 25 százalékkal megdrágult csirkemellre, sertéscombra, meg 700 forintos étolajra, és 300 forintos tejre sem.

 

A másik lehetőség, hogy futja, de akkor önök, Judit miniszter, Peti miniszter és társai, mások pénzéből kampányolnak. Mások pénzéből politikai kommunikálnak, vesznek szavazatot, olcsóbb csirkemellért, disznóhúsért és csütörtöktől csirkefarhátért.

 

Csak április 3-a számít, semmi más.

 

Mára rájöttek, hogy a csirkefarhátat, az igazán szegények „húsát” is le kell hatósági árazni, Gulyás Gergely ünnepélyesen bejelentette. Szóltak önöknek, hogy az igazán szegények nem sertéscombot és csirkemellet vesznek. Sertéshúsos csontot jobb esetben. Rosszabb esetben olcsó kenyeret, krumplit, rossz minőségű tésztát. Csirkefarhátat is.

 

A gulyáskommunizmus nem az, hogy Gulyás Gergely bejelenti a hatósági áras csirkefarhátat, hanem az, hogy akik nem konfrontálódnak a hatalommal, azok nyugodtan élhetik mindennapjaikat, miközben még gulyás is jut az asztalra.

 

Most nem gulyás, most csirkefarhát, csirkemell és sertéscomb, a lényeg ugyanaz.