Csodagól döntötte el a bronzcsatát: Horvátország–Marokkó 2–1 (2–1)

A csoportkörben találkozott már a két csapat, akkor gól nélküli döntetlent hozott az összecsapás. Nem tűnt egyik csapat sem csalódottnak, azért mert nem jutottak a döntőbe, hisz mind a két válogatott, főleg a marokkói erőn felül teljesített.
Vass Imre

2022. december 17. 18:44

Csodagól döntötte el a bronzcsatát: Horvátország–Marokkó 2–1
(2–1)

Mind a két csapat támadólag lépett fel, így gyorsan megszületett az első gól. A 7. percben Majer ívelt be egy szabadrúgást, a labdát Perisic egyből középre fejelte, ahol Gvardiol érkezett és 11 méterről fejelt a kapuba. (1-0)

 

Szinte azonnal érkezett a marokkói válasz, Zijes jobb oldali szabadrúgásánál Majer nagyon rosszul ért a labdába, ami Asraf Darihoz pattant, aki pedig fejjel ki is egyenlített. (1-1)

 

Egyik csapat sem vett vissza, előbb Orsic, majd egy kicsivel később Modric veszélyeztetett, a másik oldalon pedig Bufal és el-Nesziri célozta meg a horvát kaput, de nem jártak sikerrel.

A félidő vége előtt újra megszerezte a vezetést Horvátország, Livaja vezette a labdát, majd Orsichoz passzolt, aki egy fantasztikus mozdulattal csavarta a hosszúba a labdát. (2-1)

 

 

A második félidőben főleg a mezőnyben folyt a harc a pályán, de nagyobb helyzet nem tudtak kialakítani a csapatok. 

A mérkőzés végéhez közeledve mind a két oldalon egy-egy tizenegyes elmaradáséért reklamáltak a csapatok, azonban a katari al-Dzsasszim egyik esetben sem látott okot a büntetőre.

 

A hat perces hosszabbításban Marokkó még egyszer veszélyeztetett, de el-Nesziri fejese egy kicsivel elkerülte a kaput.

 

Végül Horvátország 2–1-re győzött, így 2018 után újabb érmet szerzett, az ezüst után egy bronzot. 

 

 

A világbajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra, az argentin-francia döntő, amelyet vasárnap 16 órakor rendeznek.

 

Horvátország–Marokkó 2–1 (2–1)

Katar, Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion. V: al-Dzsasszim (katari)

Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 90+4.) – Livaja (Petkovic, 66.).

Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a félidőben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.).

Szövetségi kapitány: Valid Regragi

Gólszerző: Gvardiol (7.), Orsic (42.) ill. Dari (9.)