Délelőtt felhő se nagyon van Szeged felett, délután meg többször is leszakadhat az ég

De könnyen lehet, hogy a hatalmas zivatarok újra elkerülik Szegedet és éppen csak kapunk egy kis ízelítőt az esőből.
Garai Szakács László

2022. június 10. 06:53

Délelőtt felhő se nagyon van Szeged felett, délután meg többször is leszakadhat az ég

Koraeste Alsóvároson körülbelül hat percet szakadt az eső: ennyi volt a szórványos és elszigetelt zivatarozás, aminek egész este, kellett volna tartania. Aztán valamikor éjfél körül mintha hallottam volna valami az esőzést, de lehet, csak álmodtam, ez van, ha korán fekszik le az ember, legalábbis én. Szóval a nagy esők sehogyan sem akarnak ideérni. Nem vágyom arra, hogy csinálhassak egy németh szilárdi vuhu videót, de egy alaposabb esőre azért szükség lenne már. És ez az alapos eső ma sem biztos, hogy esik.

 

Délelőtt biztosan nem, hiszen felhő sem nagyon lesz, van a szegedi égbolton. Zavartalanul süt a nap, majd dél körül megérkeznek az első komolyabb gomolyfelhők. Ezekből valamikor délután kettő körül hullhatnak az első záporok és utána egészen sötétedésig egymás után csaphatnak le Szegedre is a különböző hevességű zivatarok, ám könnyen lehet, hogy ahogy tegnap, vagy tegnapelőtt, úgy ma sem lesz ezekből igazából semmi. A levegő tizennyolc fokról harmincig melegszik fel, éjszakára húsz fokra hűl vissza. A szél északról indul meg, északkeletről fúj a nap jelentős részében, majd éjszaka újra északról, délután, a zivatarok idején egészen heves lesz majd.

 

A levegőminőség ma is szerencsére rendben van, a polleneket meg továbbra is el kell viselnünk.

 

 

Tegnapi tanácsunk ma is érvényes, ne induljanak el esernyő, esőkabát nélkül! Könnyen lehet, persze, hogy aztán nem lesz rájuk szükség.