Délelőtt még lehet egy-két záporeső, sötétedés előtt viszont már újra láthatjuk a napot

Két napnyi eső után ma már jobbára csak takarnak a szürke felhők Szeged felett.
Garai Szakács László

2022. augusztus 22. 06:50

Délelőtt még lehet egy-két
záporeső, sötétedés előtt viszont már újra láthatjuk a napot

Egy alattunk örvénylő ciklon gondoskodik még ma is a szürkeségről, ami valamikor sötétedés előtt kezd véget érni: akkor egy kicsit felszakadozik a felhőzet és látjuk a napot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindenesetre biztosra megy: első fokú zivatarveszély és felhőszakadás-veszély van ma is érvényben Csongrád-Csanád megyében – a zivatar miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki.

 

De vissza Szegedre: tizennyolc fokban ébredtünk, a mai maximum huszonnégy fok lesz, este tizenkilenc fokban alszunk el. A szél dél és nyugat között „kanyarog”, nem fúj túlságosan erősen. A levegőminőségre reggel nem lehet panaszunk, reméljük, a nap folyamán sem romlik nagyon. A pollenhelyzet a körülményekhez képest rendben van, ez a két nap eső az allergén növények szempontjából sem jött rosszul: sokkal kevesebb a pollen a levegőben, mint egy forró, száraz kánikulai napon.

 

 

Esernyőt, esőkabátot tegyenek el óvatosságból. Akkor esik, amikor javában dolgozunk, de ha ki kell szaladni valamiért, akkor azért kapják fel az ernyőt is indulás előtt!