Délelőtti záporveszélyt délután ragyogás követ

A ragyogást ne úgy értsék, mint Stephen King. Tényleg ragyog a nap déltől a szegedi égbolton.
Garai Szakács László

2022. június 02. 06:56

Délelőtti záporveszélyt délután
ragyogás követ

Beérünk dolgozni, már, persze, ha nem megy el a troli az orrunk előtt, és nem sokkal utána leszakadhat az ég. De csak délelőtt zivatarozhat, és az első cigarettaszünetig véget is érhet – ha egyáltalán esik majd az eső. Merthogy a nyár ilyen is: tud labilis lenni az időjárás, a semmiből is lehet percek alatt egy kisebb zivatar, aztán olyan gyorsan száradnak fel a tócsák, amilyen gyorsan lezúdult a csapadék. Az biztos, hogy a száradás, ha kell száradni, ma is gyors lesz: tizenhét fokról huszonnyolc fokig melegszik fel a levegő, éjszakára tizenkilenc fokig hűl csak le, nyugodtan lehet már nyitott ablaknál, erkélyajtónál aludni, nem lesz jégverem a szoba, a tengerimalacok sem fáznak meg.

 

Ebédtől már csak napsütés lesz, díszfelhőkkel, éjszakára még tovább tisztul az égbolt, a kétnapos Hold megpillantásáért azért kicsit majd küzdeni kell, nem elsősorban a felhők miatt. A szél észak-északnyugatról és északnyugatról fúj szinte végig, közepesen erősen, de még éppen nem zavaróan.

 

A levegőminőség szerencsére ma is jó, bár a szálló por koncentrációja nőtt, de még mindig abban a tartományban van, ami bőven elfogadható. A pollenekről már nem tudok ennyire megengedően nyilatkozni, sok van nagyon belőlük a levegőben.

 

 

Otthon hagyhatják ma is az esernyőt, az esőkabátot, szinte biztos, hogy nem lesz rájuk szükség. Délután meg simán belefér egy fagyizás, sétáljanak egyet az egyre napsütöttébb belvárosban!