Délután pillanatok alatt beborulhat és leszakadhat az ég, többször is

Ha valóban esik majd az eső, akkor nagyon hevesen, nagyon látványosan zúdul le a csapadék. Majd amilyen gyorsan jött a felhőszakadás, olyan váratlanul abba is marad. Hogy nem sokkal később újrakezdődjön.
Garai Szakács László

2022. június 25. 08:02

Délután pillanatok alatt beborulhat
és leszakadhat az ég, többször is

A délelőtti időjárási körülmények teljesen rendben vannak, délután viszont több felhőszakadást is megélhetünk, ugyanakkor könnyen előfordulhat az is, végül egyáltalán nem esik az eső, vagy csak Szeged egyik felén szakad le az ég. Délelőtt zavartalanul süt a nap, ebédidő környékén kezdődik a felhősödés, kezdetben csak néhány gomolyfelhő lesz az égen. Innentől kezdődik a bizonytalanság. Mert lehet, hogy csak úszkálnak ezek a gomolyok a fejünk felett, de abból az állapotból tényleg nem sok kell nekik ahhoz, hogy elengedjék magukat, és elkezdjen ömleni az eső. A levegő reggel nyolckor már huszonnégy fokos volt, harmincig is felmelegszik, éjszakára húsz fokra hűl vissza a levegő – és teljesen derült lesz az ég. Ne keressék majd a huszonhat napos Holdat, már 17 óra 26 perckor lenyugszik. A szél dél-délkeletről kezd, nyugatig is elforog, végül nyugat-délnyugaton hagyja abba, nem fúj hevesen, a várható felhőszakadás idején sem.

 

A levegőminőséggel nincs baj, a pollenek mennyisége is adva van jó, ideje, a csalánfélék virágzanak most a leghevesebben, és szórják a magvaikat, de a pázsitfűfélékből is sokkal több van a levegőben az indokoltnál.

 

 

Bízzunk benne, végül nem ázik el a Rózsaünnep menete, de esernyő, esőkabát nélkül csak az esőimádók nézzék a feldíszített fogatokat.