Egy gyönge meccsen fontos győzelem: Tunézia–Ausztrália 0–1 (0–1)

Nem túl színvonalas összecsapáson Ausztrália megszerezte a harmadik világbajnoki győzelmét. Azonban nem ezért volt fontos a diadal, hanem, mert így esélyük van a továbbjutásra, ahhoz a dánok ellen egy döntetlen is elég, mert annak kicsi az esélye, hogy az északiak nyernek a címvédő franciák ellen.
Vass Imre

2022. november 26. 13:54

Egy gyönge meccsen fontos győzelem: Tunézia–Ausztrália 0–1
(0–1)

A kezdés után magához ragadta a kezdeményezést az ausztrál válogatott, folyamatosan náluk volt a labda, támadtak, igaz gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A tunéziai középpályások, élükön a Fradi idegenlégiósa Laidouni jól szűrték a támadásokat.

 

Az első kapura lövés is az afrikai csapat nevéhez fűződik, igaz az messze elkerülte a kaput. 

 

Az ausztrálok kontrái veszélyesek voltak és végül gólt is értek, Goodwin megpattanó beadását Duke csúsztatta a kapuban (0-1).

 

 

A félidő végén Laidouni ugratta ki Mszaknit, azonban lövését blokkolták a védők. Ez volt Tunézia legnagyobb lehetősége ebben a játékrészben. Pár perc múlva Mszakni egy ziccert hagyott ki, senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, azonban mellé durrantott.

 

A második félidő sok izgalmat nem hozott, a kapuk nem nagyon kerülte veszélybe. Az utolsó húsz percben Tunézia mindent megtett az egyenlítésért, lövéseik is voltak, de a gól nem jött össze. Ráadásul védekezésük fellazult és az ausztrálok is vezettek néhány veszélyes kontrát, azonban ők sem találtak a kapuba.

 

A vereség azt jelenti Tunézia számára, hogy már csak akkor reménye a továbbjutásra, amennyiben az utolsó fordulóban meg tudná verni a Franciaországot.

 

 

Tunézia-Ausztrália 0-1 (0-1)

al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. Vezeti: Daniel Siebert (német)

Tunézia: Dahmen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Dräger (Szasszi, a szünetben), Szkiri, Laidouni (Kazri, 67.), Abdi – Szliti, Dzsebali (Kenisszi, 74.), Mszakni.

Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri

Ausztrália: Ryan – Karacic, Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.). 

Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

G.: Duke (23.)