Egy pillanatig sem volt kérdéses a végeredmény: Pick Szeged–HSA NEKA 36–24 (18–14)

Magabiztosan nyert a Pick Szeged a NEKA ellen. Az első félidőben még jól tartották magukat a fiatalok, de a második félidőben kijött a tudás, a tapasztalat és végül 12 gól győzelmet arattak a kékek.
Vass Imre

2022. november 26. 21:48

Egy pillanatig sem volt kérdéses a végeredmény: Pick
Szeged–HSA NEKA 36–24 (18–14)

A keretből Mikler és Stepancic hiányzott, mindketten sérülés miatt. A kapus posztra Luka Krivokapic került be a keretbe.

 

Az első félidőben még jól tartották magukat a vendégek, Juan Carlos Pastor időt is kért. Ez jót tett a szegedieknek, összekapták magukat. Több labdát is szerzett a Pick és ezeket gólra is váltották. A félidő végére 4 gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (18-14).

 

A félidőben a KÉSZ Group jóvoltából ismét jutalmazták a csapat Jó tanuló, jó sportolóit.

 

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért. A Pick Szeged jól védekezett és a támadásban sem volt hiba. Folyamatosan húzott el a hazai gárda és a végén fölényes, 12 gólos győzelmet aratott (36-24).

 

A csapat vezetőedzője, Juan Carlos Pastor elmondta, próbálta pihentetni a játékosait, Bánhidit, Gabert és Mackovseket, ezért sokat cseréltek a mérkőzésen. Azonban Mackovsek sajnos így is megsérült. A sérüléséből visszatért Frimmel is csak negyedórát játszott.

 

A beállós Rosta Miklós szerint jól tartotta magát a NEKA, azonban a végére összekapták magukat és magabiztos sikert arattak. Hozzátette, hogy a Celje elleni mérkőzésig van még idő, hogy javítsanak a játékukon.

 

A csapatra most tehát egy újabb BL találkozó vár, Szlovéniába utaznak szerdán, ahol az a Celje vár rájuk, akiket a héten legyőztek a Pick Arénában.

 

Pick Szeged–HSA NEKA 36–24 (18–14)

K&H férfi kézilabda liga,10. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

Pick Szeged: Alilovic – Bombac 2, Garciandía 1, Gaber, Rosta 7, Bodó 4, Frimmel 3/3. Csere: L. Krivokapics (kapus), Radivojevics 5, Szita 5, Tönnesen 4, Blonz 4, Bánhidi 1, Mackovsek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

NEKA: Palasics – Krakovszki Zs., Krakovszki B. 1, Ács 3, Papp T. 4, Kovács T. 5, Bajus. Csere: Deményi (kapus), Fekete D. 2, Dobi 2, Kathi 3, Dely 2, Karai, Szilágyi 1/1, Sisa 1. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteres: 3/3, ill. 2/1.

Kiállítás: 2, ill. 8 perc.