Egy régi Géresi- és egy szemfüles Kundrák-góllal hozta el a három pontot a püspöki csapat Budafokról: BMTE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2

A győzelmet jelentő találat egészen valószínűtlen, soha nem tudjuk meg, hogy a szegedi csere tényleg ezt és így akarta.
Garai Szakács László

2023. március 19. 16:30

Egy régi Géresi- és egy szemfüles
Kundrák-góllal hozta el a három pontot a püspöki csapat
Budafokról: BMTE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2

BMTE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1–1)

Merkantil Bank Liga NB II. 28. forduló, Budapest, Budafoki MTE Sporttelep. Vezette: Molnár Attila, asszisztensek: Mohos Milán, Vörös Dániel.

BMTE: Gundel-Takács – Margitics (Nándori, 55.), Beke, Németh (Csonka, 56.), Adorján, Bíró M. (Vasvári, 69.), Bakti (Kovács – a szünetben), Soltész, Kalmár (Tischler, 86.), Fóytik, Vaszicsku. Vezetőedző: Mátyus János.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szilágyi, Szakály (Simon, 88.), Prosser (Gajdos, 65.), Farkas (Bíró B., 92.), Könczey, Papp, Kővári, Szatmári (Kundrák, 65.), Géresi (Haruna, 65.), Tóth. Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.

Gól: Adorján (33.), illetve Géresi (21.), Kundrák (83.).

Sárga lap: Németh (25.), Farkas (25.), Margitics (41.), Nándori (67.), Vasvári (76.), Beke (79.), Papp (89.).

 

Kezdjük akkor a győzelmet jelentő góllal: tért ölelő ívelést vett le elfogadhatóan Kundrák a budafoki tizenhatosnál baloldalt. Elindult lefelé és befelé, belépett a büntetőterületre, ahol ballal belerúgott a labdába. Ez biztos. Utána mintha a vendégek védője, Nándori is bele akart volna rúgni, de ebben nem lehetünk a YouTube-közvetítés alapján egészen biztosak. Az viszont száz százalék, hogy ha ez valóban beadás lett volna, akkor simán kivágják a hazai védők, szegedinek esély nem lett volna megkapni a beadást. És az is száz százalék, hogy Gundel-Takács kapus valamiért lefagyott, a jobb lába és a kapufa között gurult a hosszú sarokba a labda. Ezzel lett 1–2, ezzel nyert a püspöki csapat, íme:

 

Az MLSZ-jegyzőkönyve egyébként már Nándori öngóljának adja a találatot, itt nálunk legyen Kundrák labdarúgóé.

 

A másik két gól sem volt akármilyen, ezeket akkor már vegyük végig időrendi sorrendben az első félidőből.

 

A 21. percben Géresi lépett ki a jobb oldalon, közepesen nagy iramban jutott el a hazai tizenhatosig, majd könnyedén lőtte el a hosszú sarokba. A riporter szerint régi önmagát időzte, mindenesetre ez volt az első gólja szegedi színekben, 0–1.

 

Tizenkét perc múlva egyenlítettek a hazaiak: Vaszicsku kislabdadobásban biztos, hogy csillagos ötös volt tornaórán, mert a világ végéről hajította be a játékszert a szegedi tizenhatosra, ahol Adorján úgy stukkolta a kapuba, mint ahogy annó kamaszként nyáron csináltuk, amikor még nem voltunk meg ahhoz, hogy focizzunk, de kapura rúgni meg nem volt kedvünk. Ekkor fejelgettünk egymásnak, talpról, nyakból, utóbbiból csak minimálisan, nehogy meghúzódjunk. Ezeket az emlékeket elevenítette fel ezen a vasárnap délután mindenki a szegedi tizenhatoson belül, az meg csak a szegediek pechje, hogy a bőrgolyó Adorján fejére esett, és onnan jól pattant a kapufához, Takács (s)portá(r)s nem érhetett oda, 1–1.

 

Az az egész meccsen érezhető volt, hogy a szegediek nyerni akarnak, de ehhez végül a tudáson túl kellett a szerencse is, ez most megvolt nekik.

 

Most jön a válogatott szünet, legközelebb április 2-án játszik a püspöki csapat, a Tiszakécske érkezik a Fórumba. Micsoda fideszes bulimeccs lesz a másodosztályban!

 

A mai mérkőzést teljes egészében itt nézheti meg (újra).