Egy személy – egy könyv: Bódi István egy Robin Sharma-kötetet ajánl

A Somogyi-könyvtár könyvajánló sorozatában Bódi István ultrafutó, a magyar ultra terepfutás ikonja A szent, a szörfös és a vezető című könyvre hívja fel a figyelmet.
Szegedi Tükör

2022. július 17. 16:38

Egy személy – egy könyv: Bódi
István egy Robin Sharma-kötetet ajánl

Az első irodalommal kapcsolatos emlékem, hogy édesapám a vasárnapi ebédnél is könyvet lapozgat. Így akarva-akaratlanul is szenvedélyemmé vált az olvasás. Kisiskolásként mesékkel szórakoztattam magam, és egy kis füzetben katalogizáltam az elolvasott történeteket. Később a kötelező olvasmányok foglaltak le. Főiskolás koromban sokszor mellőztem a jegyzetek tanulmányozását egy izgalmas regény kedvéért. Később megjelent az életemben a sport, amely azóta is meghatározza a mindennapjaimat. Manapság futás közben hangoskönyvet hallgatok, szoba-kerékpározás során e-bookot használok. Így mindkét szenvedélyemnek tudok hódolni.

 

Az elmúlt egy évben azonban a szakmai könyvek mellett főként a személyiségfejlesztő irodalmat részesítettem előnyben. Ezek közül is a kedvencem Robin Sharma A szent, a szörfös és a vezető című műve. Az íróval a Hajnali 5 óra Klub – Legyen Tied minden reggel! című könyvnek köszönhetően ismerkedtem meg. Elsősorban az fogott meg, hogy az ilyen típusú könyvek száraz, tényszerű megfogalmazásával ellentétben a mondanivalót regénybe illő, humoros, akciódús környezetbe helyezi az író. Így jutottam el A szent, a szörfös és a vezető című munkájához. A regényesség itt is megfigyelhető, nem lehet ráunni. Ráadásul olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek az élet, a sport, a kapcsolatok, az üzleti élet területén segítettek a fejlődésben, az előrelépésben.

 

A főhős egy feltörekvő, vagány fiatalember, akivel már a könyv elején sorsfordító események sorozata történik. Majd elkezdődik a kaland. Én személy szerint ötször hallgattam meg futás, versenyzés, edzés közben, és még mindig találok benne újat. Mindig van egy olyan mondat, ami eddig nem is volt benne. Folyamatosan változik az életünk. Zúg körülöttünk a világ tengere, így a könyvet olvasva újra és újra olyan hatások érnek, amik megértetnek valamit, felnyitják a szemem vagy segítenek átlendíteni egy problémán, vagy egyszerűen csak megerősítenek benne, hogy az univerzum egy jó hely. Szívből ajánlom mindenkinek ezt a magával ragadó könyvet, és azt kívánom, hogy élvezze az olvasás adta végtelen szabadságot.

 

Robin Sharma A szent, a szörfös és a vezető című könyve kölcsönözhető a Somogyi-könyvtárból.