Eláztathatja a Deja Vu Fesztivál utolsó műsorszámait az eső

És valamikor a délután közepén is lehet egy-két szórványos zivatar. Ám legalább akkora a valószínűsége annak is, hogy végül elmarad az esőzés és csak szürke felhők mászkálnak a szegedi égbolton.
Garai Szakács László

2022. június 05. 08:01

Eláztathatja a Deja Vu Fesztivál
utolsó műsorszámait az eső

Az egész országra kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarra figyelmeztető előrejelzését, minimum első fokú van érvényben mindenhol, Csongrád-Csanád megyében is. Ez ugye azt jelenti „alapszabály szerint”, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! A zivatarban néhol rövid idő alatt 20–30 milliéternyi csapadék, jégeső, sőt 50–70 kilométer/órás szél is lehet.

 

De könnyen lehet, hogy mindez „érdeklődés hiányában elmarad”. Az biztos, hogy egész nap szürkés, sokfelhős időnk lesz. Látjuk a napot is, de keveset, volt már ennél szebb pünkösdvasárnapunk is. Pedig a részletekkel nincs baj:

  • a levegő huszonegy fokról huszonnyolcig melegszik fel, éjszakára húszig esik vissza,
  • a szél – ha nincs zivatar és széllökések – akkor északkeletről, észak-északkeletről és kelet-északkeletről fúj, nem túl hevesen.

 

A levegőminőség újra rendben van, a pollenek picit visszább vettek.

 

 

A már említett zivatarok először a délután közepén csaphatnak le, majd utána sötétedés előtt, és a jelenlegi modellek alapján esőben alszunk el, illetve megyünk haza a Partfürdőről.