Elkezdődik a vízvezeték-felújítás Móravárosban

A Veres Ács utca Kolozsvári és Kálvária tér között szakaszán kezdenek el dolgozni. Három ütemben újul meg a vízvezeték, novemberre készülnek el mindennel.
Garai Szakács László

2022. június 29. 09:07

Elkezdődik a vízvezeték-felújítás
Móravárosban

Július 4-étől, hétfőtől ivóvízvezeték-felújítási munkák kezdődnek több ütemben a Veres Ács utcában, a Kolozsvári és Kálvária tér között. Emiatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon.

 

A munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából:

  • félútpályás lezárás, esetenként – a munkától függően – teljes útzár,
  • forgalomelterelés és
  • parkolási korlátozás várható

a munka üteméhez, előre haladásához igazodva; hétfőn az előkészítő munkákkal kezdenek. Az ott lakóknak a munka minden ütemében biztosítják, hogy bejussanak a házaikba, udvaraikba.

 

A mostani felújítással a több, mint ötvenéves gerincvezetéket és bekötéseit újíttatja fel a Vízmű. A felújítás után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca.

 

 

Így ütemezik a kivitelezést:

  • 1. ütem: a Veres Ács utcának a Hajnal és Farkas utca (Kolozsvári tér) közötti szakasza.
  • 2-3. ütem: a Veres Ács utca Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakasza, illetve a Veres Ács utca Nemestakács és Hajnal utca közötti szakasza.

 

A vizet ideiglenes vízvezetéken keresztül kapják majd a lakosok, a munka az ivóvíz-szolgáltatásban csak átmenetileg, rövidebb időszakokra okoz átmeneti fennakadást a körzetben, de erről az érintett szegedieket folyamatosan értesítik.

 

A tervek szerint 2022. november végére befejeződnek a munkálatok, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend. A vízvezeték 622 méteren újul meg a Veres Ács utcában.