Először húsz fok alatt ezen az őszön

Hűvös, pulóveres, dzsekis időnk van, és akkor még ott vannak a délutáni záporok is...
Garai Szakács László

2022. szeptember 16. 06:56

Először húsz fok alatt ezen az őszön

A kívánságunk a szép őszi időkről most egy kicsit véget ért, azért bízzunk abban, lesz még szép napos, kellemes időnk egészen novemberig, de most nem olyan van, és a következő néhány napban valószínűleg nem is lesz. Köszönhetően annak, hogy ez a péntek a felhőzet vastagodásáról szól. Egyre több és több felhő érkezik Szeged felé, délutánra teljesen beborul az ég, és többször is záporozik majd. A napot délelőtt még elkaphatjuk, de délután biztos, hogy nem tud átsütni a felhőkön, akárhogy igyekszik. A felmelegedés is hamar véget ér: tizenhat fokos a reggel, a mai csúcs tizenkilenc lesz, éjszaka tizennégy fokban alszunk el. A szél jellemzően észak-északnyugatról fúj, közepesen erősen, este, amikor irányt vált, akkor szelídül egy kicsit.

 

A levegőminőség ma is jó, a pollenhelyzet javul: ne jelentsük ki, hogy eddig bírta a parlagfű, de jóval kevesebb van a magvaiból a levegőben, mint néhány napja.

 

 

Az esernyő, az esőkabát ma szériatartozék, a gumicsizma sem botorság. És bizony pulóveres, dzsekis lett az idő – ilyenkor a legkönnyebb megfázni.