Futókörök Napja a szegedi Vértónál: az ország 15 helyszínén egyszerre rendeznek jótékonysági futást

Szeged is csatlakozott a Futókörök Napjához, így tizenöt városban, köztük a vértói futópályán teljesíthetik a távot a résztvevők, amellyel nemcsak dicsőséget szereznek saját városuknak, hanem jótékony célt is teljesíthetnek.
Rafai Gábor

2022. május 21. 13:18

Futókörök Napja a szegedi Vértónál: az ország 15 helyszínén egyszerre rendeznek jótékonysági futást

A rendezvény célja, hogy a lakosság megismerje a rendelkezésre álló pályákat és szabadban sportolás örömét. 

 

Ennek ösztönzésére gyűjtik szombaton a köröket a részvevők városok futói, a legtöbb kilométert összegyűjtő várost pénzjutalommal díjazzák:

  1. hely 250 ezer forint,
  2. hely 150 ezer forint,
  3. hely 100 ezer forint,

amit a szervezők kötelesek jótékony célra fordítani.  

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. a beteg, sérült gyermekek sportolását, egészségmegőrzését kívánja majd támogatni a nyereményből.  

 

Délelőtt 9 órakor a vértói rekortán pálya startvonalánál Kozma József, a városrész önkormányzati képviselője és Mihálik Edvin, a Zöld Város Programért felelős tanácsnok köszöntötte a futókat.

 

– Azért tartottuk fontosnak, hogy a város nevében csatlakozzunk ehhez a kiváló kezdeményezéshez, mert jó alkalom ez arra, hogy a szegediek egészségünkért és városukért is tegyenek valami jót. Szeged önkormányzata a kormánnyal és az európai unióval együttműködve az elmúlt években az újszegedi ligetben és itt, a Vártónál alakított ki korszerű, rekortán futópályákat. De görpark is létesült a ligetben hasonló összefogással. Van tehát lehetősége a szegedieknek arra, hogy sportoljanak, egészségesen éljenek és jól érezzék magukat.

 

 

Mihálik Edvin tanácsnok arról beszélt köszöntőjében, öröm, hogy kicsik és nagyon egyszerre állnak rajthoz, csak úgy lehet Szeged igazán sikeres, zöld és egészséges város, ha a generációk összefognak.

 

A rendezvény ingyenes, regisztrálni a vértói futópályánál, a székelykapuk felől eső területen kialakított versenyközpontban tudnak a futók szombaton délután háromnegyed 5-ig. A körök délután 5 óráig folyamatosan teljesíthetők, a nap folyamán akár többször is visszatérhetnek a résztvevők. Mindenki annyi kört fut, amennyi jól esik.

 

A városok közötti verseny és az egyéni eredmények online folyamatosan követhetők a Futókörök napja weboldalon.

 

Vélemények

mutasd mind