Ez a meccset nem kell magyarázni: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Haladás 3–0

Még akkor és úgy sem, hogy három közepesen vicces góllal nyert a püspöki csapat. Higgyünk abban, nem tipszmikszelt a Haladás.
Garai Szakács László

2023. február 12. 17:45

Ez a meccset nem kell magyarázni:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Haladás 3–0

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Haladás 3–0 (1–0)

Merkantil Bank Liga NB II. 23. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Radványi Ádám, asszisztensek: Sinkovicz Dániel, Baghy Csaba.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szilágyi, Szakály, Gajdos, Farkas, Temesvári, Könczey, Papp (Beronja, 81.), Bíró (Haruna, 90.), Tóth, Kundrák (Kővári, 71.). Vezetőedző: Aleksandar Stenvanović.

Haladás: Verpecz – Lucas, Csernik (Borvető, 70.), Csató, Nyíri (Doktorics, 62.), Németh, Csilus (Lencse, 84.), Bosnjak, Derekas, Rácz, Molnár (Vanja, 70.). Vezetőedző: Michal Hipp.

Gól: Könczey (24.), Kundrák (54.), Kővári (92.).

Sárga lap: Gajdos (33.), Temesvári (34.), Németh (37.), Devecseri (78.).

Kiállítva: Devecseri (78. – a Haladás kispadjáról, bemelegítés közben), Szakály (80.).

 

A két csapat közül egyértelműen a püspökinek volt kedve focizni, amit a Haladás csinált az egyértelmű vicc volt, sőt, a három gól közül kettő minimum tipszmikszgyanús:

  • Verpecz napbanézése az első félidőben egészen pazar volt, 1–0,

 

  • ahogy a második félidő elején a komplett Haladás-védelem teljesítménye is – hogy egy ilyen beadás így végigguruljon a tizenhatoson belül, 2–0,

 

  • a hosszabbításban az összefoglaló riporter legalább annyira meglepte, hogy Kővári emberhátrányban is akar, és Verpecz jobb lábához rúgta a pettyest, 3–0.

 

Azonban a találkozó zsenije egyértelműen Devecseri Szilárd, aki bemelegítés imitálása közben a 78. percben négy másodpercen belül kiállíttatta magát anélkül, hogy pályára lépett volna. A Haladás szpíkere szerint Devecserinek ez a heppje, hogy cserejátékosként kiállíttatja magát, nem először csinált ilyet.

 

Hogy utána egyébként Szakály labdarúgónak miért kellett felugrás könyökölni, ne kérdezzék, ahogy az is érthetetlen, hogy miért üvöltötték ekkor az úgynevezett szurkolók, hogy angyalföldi romák, szeretkezzétek meg édesanyátok – valami hasonlót mondtak, majd volt egy kis homoszexuális MLSZ-ezés is... Majd amikor a Fórum szpíkere sportszerű biztatásra kérte a szurkolókat, akkor az ő édesanyját szidták...

 

Ha ráér, nézze végig a meccset! A mérkőzés előtt a riporter kiváló sportélményt kívánt, ez a meccs nem volt az...

 

 

Jövő vasárnap Dorogra látogat a püspöki csapat.