Ezek Temesvári labdarúgó fordulói: most meccset nyert a püspöki csapatnak! Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár SC 1–0

Egy hete Békéscsabán egyenlített a védő, ezúttal három pontot szerzett a kék–fekete–zöldeknek: most szöglet után fejelt győzelmet a csapatának.
Garai Szakács László

2023. március 12. 17:28


        Ezek Temesvári labdarúgó fordulói:
most meccset nyert a püspöki csapatnak! Szeged-Csanád Grosics
Akadémia–Soroksár SC 1–0

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár SC 1–0 (0–0)

Merkantil Bank Liga NB II. 27. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Berényi Tamás, asszisztensek: Rózsa Dávid, Tőkés Róbert.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szilágyi, Szakály (Povázsai, 92.), Prosser (Busa, 82.), Farkas, Temesvári, Papp, Kővári, Szatmári (Kundrák, 65.), Géresi (Bíró, 65.), Tóth (Könczey, 65.). Vezetőedző: Aleksandar Stavenović.

Soroksár SC: Kovács – Ternován (Króner, 88.), Hajdú (Szabó, 80.), Valencsik, Németh (Sipos, 83.), Varga (Köböl, 80.), Konstantinos, Nagy, Erdélyi (Hegyi, 80.), Halmai, Vincze. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gól: Temesvári (75.).

Sárga lap: Géresi (3.), Tóth (13.), Temesvári (55.), Varga (70.), Farkas (81.), Konstantinos (93.).

 

Meddőn nyomott a püspöki csapat a szünetben, az egyetlen tényleg szép momentum a harmadik percben szimulálásért sárgát kapó Géresi a 32. percben ollózva lőtt kapura, de védte a kísérletét Kovács. A második félidő soroksári ziccerrel kezdődött: Halmainak ha két számmal nagyobb a lába, megvan a labda, és valószínűleg be is rúgta volna. A helyzet figyelmeztetőleg hatott, a hazaiak egyre többször és egyre tartósabban préselték oda a soroksáriakat a kapujuk elé, de csak nem sikerült gólt szerezni, egészen a 75. percig. Ekkor Prosser szögletét Temesvári befejelte. Mivel Kőváriék gond nélkül uralták a második félidőt, nem kellett attól tartaniuk, hogy a vendégek kiegyenlítenek.

 

Győzelmével a püspöki csapat hatodik a tabellán, jövő vasárnap Budafokra látogatnak.