Ezekben a helyzetekben hasznos a szivattyú

Aki kertes házban lakik, az esetek nagy részében sokkal több lehetőséggel rendelkezik az élettere kialakítása terén, mint aki lakásban él. Azonban nem csak előnye van a kertes házaknak. Ha kertes házban laksz, több tennivalód akad, és egészen másféle helyzetekre kell, hogy felkészülj, illetve többféle eszközre, szerszámra lesz szükséged. SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2022. április 27. 17:29

Ezekben a helyzetekben hasznos a
szivattyú

Miért jó kertes házban lakni?

A kertes ház kétségkívül nagy ajándék. Ott a kert a fákkal, a szemet nyugtató zöld gyeppel, és a bátrabbak – a több szabadidővel rendelkezők – zöldségeket és gyümölcsöket is termeszthetnek. A kertben saját kezűleg megtermelt zöldségeknek és gyümölcsöknek nemcsak sokkal jobb az íze, a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk is kilométerekkel lekörözi a gyakran „térfogatra optimalizált” bolti társaikét és abban is biztos lehetsz, hogy semmilyen ismeretlen vegyi anyaggal nem kerültek kapcsolatba, emellett egy kertes házban sokkal több élettered van és a parkolás is jóval egyszerűbb, mintha egy lakótelep környékén kellene minden nap hosszú perceken keresztül bolyongani, hogy valahova cipőkanállal be tudd bepasszírozni az autód.

 

 

De mik a hátrányok?

Természetesen az előnyök mellé hátrányok is társulnak. Egy nagyobb élettér fenntartásához több időre, pénzre, és persze energiára van szükség. A kert karbantartása nagyon sok időt igényel, ha magunk akarjuk végezni. Öntözni kell, füvet nyírni, ha gyümölcsfáink vannak, metszeni, ha szükséges permetezni stb. De a ház helyiségeire is igaz, hogy minél több a négyzetméter, annál több dolog adódhat. De ha okosan csinálja az ember, megéri családi házat fenntartani. Ehhez viszont szükség van a megfelelő eszközparkra, szerszámokra, hogy ne akkor kelljen kapkodni, ha helyzet megkívánja. Egy szivattyú például nagyon sok szituációban meg tudja oldani a felmerülő problémákat, és sokféle dologra használhatjuk. Lássuk, mire is lehet jó egy szivattyú?

 

A szivattyúk különféle funkciói

A szivattyúk nagyon sok helyzetben jó szolgálatot tehetnek. Használhatjuk őket

  • öntözésre, ha a talaj adottságai lehetővé teszik a kútfúrást,
  • a kerti medencék kiürítésére,
  • az esetleges pince beázás megszüntetésére,
  • az erre tervezett modelleket pedig szennyvíz szivattyúzására és emésztőgödrök kiürítésére is.
Forrás: Zákány Szerszámház

Nem feltétlenül csak akkor érdemes szivattyút tartani otthon, ha van kutunk, mert más helyzetekben is segítségünkre lehetnek.

 

Milyen szivattyút válassz?

Ez természetesen a szükséges funkciótól függ. Ha elsődlegesen öntözni szeretnél, akkor kilenc méteres talajvízszintnél „sekélyebb” kúthoz egy sima kerti szivattyú is elég. Az ennél mélyebb kutakhoz viszont már búvárszivattyú kell. A búvárszivattyú ezen túl az elázott pince víztelenítéséhez vagy a medence leeresztéséhez is tökéletes.

Ha egész biztosra akarsz menni a típus és a modell kiválasztásánál, érdemes szakemberhez fordulnod, például a Zákány Szerszámház nevű kiváló barkácsáruház munkatársaihoz, akik mindig szívesen állnak rendelkezésedre a honlapon megadott elérhetőségeken!

 

(X)

Vélemények

mutasd mind