Felújítják a József Attila sugárúton a nagykörút és a Szent György tér közötti járdaszakaszt (frissítve)

Két részletben dolgozik a kivitelező, a Szent Miklós utca felezi meg a beruházást.
Garai Szakács László

2022. július 07. 15:08

Felújítják a József Attila
sugárúton a nagykörút és a Szent György tér közötti
járdaszakaszt (frissítve)

Tervezetten július 11-én, hétfőn kezdi el a kivitelező a József Attila sugárúton a nagykörút és a Szent György tér közötti szakaszon a kerékpárút és a járda felújítását.

 

Két ütemben végzi el a munkát a kivitelező.

 

  • Először a nagykörút és a Szent Miklós utca között dolgozik. Itt a burkolatfelújítás mellett száz méter hosszan és két méter szélességben zöldfelületet is kialakít, gyepesít a platánok között. Ez iskolakezdésre befejeződik.
  • A Szent Miklós utca és a Szent György tér között még egy közműszolgáltató is fejlesztést végez, és a burkolatot csak ennek elkészülte után, október közepéig állítják helyre.

 

Klasszikus terelőút, egérút nem nagyon áll rendelkezésre, sem a Brüsszeli, sem a Római körút felé nem valódi opció a biciklizés, rollerezés.

 

A sugárút túloldalán, a Lengyel és az Osztrovszky utca között is megújul a járda az iskolák előtt. Felbontják és újraaszfaltozzák a kopóréteget – ez a munka is elkészül iskolakezdésre.

 

Az önkormányzat megbízásából a munkálatokat a Vízép Holding Kft. végzi el bruttó 18 millió forintból.

 

A felújítás idejére a gyalogos- és kerékpáros forgalmat korlátozzák. Legyenek türelmesek, megértőek, közlekedjenek figyelmesen!

 

(Cikkünkben korábban július 7-ét írtunk, a tévedésért elnézést kérünk.)