Gasztrodélelőtt a Búvár-tónál: ha közösen főzünk, akkor a kedvünk is csak jó lehet

Láttak már rossz kedvű, durcás embert fazék, lábas, bogrács körül?
Én sem.
Valószínűleg azért, mert a főzés ösztönösen is jókedvre derít: csinálunk valamit, ami jellemzően hamar készen van, majd hogy még jobb kedvünk legyen, meg is esszük. Ez az élménye, a közös főzés élménye volt meg a rókusiaknak ezen a szombaton a Búvár-tónál: Ménesi Imre önkormányzati képviselő várt a környékbelieket egy nagy közös főzésre. Reggelire és ebédre is tartogattak egy-egy látványfőzést. Az alábbi ételek készültek:
reggelire
- grillezett házisajtot diólekvárral és zöld dióbefőttel valamint
- pirított szarvasmájat kovászos kenyérrel lehetett kóstolni,
ebédre
- szicíliai szült zöldséges padlizsánsalátát cukkinivel, paprikával, hagymával, olívabogyóval, mazsolával és mandulával, illetve
- Sztroganoff sertésszüzet – gombával, uborkával, csírákkal, fehérborral tejszínesen
volt a kóstolómenü. Miközben a szülők, nagyszülők főztek, beszélgettek, addig a gyerekek ugrálóvárazhattak, készültek nekik kézműves foglalkozásokkal, és mindenki kaphatott csillámtetoválást, még a felnőttek is...
A Szatymazi utcai gasztrodélelőttre kilátogatott Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője is, vele is, Ménesi Imrével is minden fontos közéleti dolgot is meg lehetett beszélni.
* * *
„A közösség ereje” rendezvénysorozatot az Európai Szociális Alap és hazai központi költségvetési előirányzat, vissza nem térítendő támogatás formájában finanszírozza.