Gigantikus kockavárost építettek fel két napra: vasutasról álmodnak a LEGO szerelvények és pörögnek a körhinták

Magyarország egyik legnagyobb, LEGO elemekből épült és eddig még sehol be nem mutatott kiállítását több mint egymillió apró elemből rakták össze. A 120 négyzetméteres kockaváros egy szegedi gyűjtő közel négy évtizednyi szorgos munkájának gyümölcse. A hétvégén a kereskedelmi és iparkamara székházában bárki megnézheti a különleges kiállítást.
Rafai Gábor

2023. március 31. 19:19

Gigantikus kockavárost építettek fel
két napra: vasutasról álmodnak a LEGO szerelvények és pörögnek a körhinták

Százhúsz nagy kartondobozba érkeztek a LEGO figurák, hogy azután heten egy napi kemény munkával, nagyobb blokkokból összeállítsák a 31 méter hosszú közel négy méter széles Mega Brick Cityt.

 

– Gyermekoromban kezdtem a gyűjtést, annak már negyven éve. Én csak a város témájú építőkockákat, figurákat kerestem, de sok egyéb témakörben is léteznek kockák. Nem tudnám megmondani, pontosan hány apró elemből áll a kiállítás, de valahol az egy és másfél millió között Jáksó Szabolcs gyűjtő.

 

Az óriás kockavárosban rendőséggel és tűzoltósággal éppen úgy találkozhatnak majd a látogatók, mint kikötővel, van vidámpark működő óriáskerekekkel és körhintákkal, minivilág a világ híres épületeivel, kertváros magánházakkal, főtér szökőkúttal és villamosokkal, vagy éppen építési terület óriási daruval.

 

 

A repülőtér is teljesen élethű: 140 repülővel, helikopterrel, irányítótoronnyal. A vasúti pályaudvaron pedig félszáz vonatszerelvény várja, hagy a vasutas útnak indítsa. Felépült egy autópálya is, ahol negyven LEGO-jármű álmodozik a száguldásról. 

 

– Sok darabot csak külföldről tudtam beszerezni. Vannak olyan weboldalak, ahol minősített előadóktól lehet rendelni több mint százharminc ország LEGO cég kínálatából. Ha túl leszek a kiállításon, egyelőre pihenek, de nem kizárt, hogy később folytatom a gyűjtést.

 

Az esemény Facebook-bejegyzése szerint a kiállítást a Csongrád-Csanád megyei Kereskedelmi és Iparkamara Párizsi körúti épületének második emeletén lehet megtekinteni szombaton és vasárnap délelőtt 9-től este 6 óráig.

 

Nézzen meg egy apró részletet a kiállításról: így működik a vasúti pályaudvar!