Hídivásár: gőzerővel halad a szervezés, a Borfesztivál alatt a Dóm téren koncertezik Delhusa Gjon, Charlie, Bródy János és Geszti Péter is

A Szegedi Városkép és Piac Kft. munkatársai péntek este küldték ki az idei Hídivásárra a meghívókat. Folyamatos az érdeklődés.
Garai Szakács László

2023. március 20. 19:46

Hídivásár: gőzerővel halad a
szervezés, a Borfesztivál alatt a Dóm téren koncertezik Delhusa
Gjon, Charlie, Bródy János és Geszti Péter is

A május 20-i hétvégén megrendezendő két napos kézműves seregszemlére egy hétvége alatt több, mint hatvan jelentkezés érkezett, megállás nélkül csöng a szervezők telefonja, mert nagyon sokan érdeklődnek. Közben vannak olyanok, akik azon munkálkodnak, hogy minél több kézművest lebeszéljenek a Hídivásárról, úgy tűnik eddig nem sok sikerrel.

 

– Munkatársaim kézműves termékek és vendéglátás kategóriában gyűjtik a jelentkezéseket és arra törekszenek, hogy a tavalyi résztvevők a jól megszokott helyükön jelenhessen meg idén is – mondta Rácz Attila, a Szeged Napja Ünnepségsorozatot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója. A civilek utcájával együtt nagyjából 150 kiállítóra számítanak; fontos, hogy a Belvárosi hídon továbbra is csak kézműves termékekkel lehet megjelenni kiállítóként.

 

Közben egyesek megpróbálják elrontani a szegediek ünnepét azzal, hogy palotaforradalmat szerveznek a kézművesek között. – Esetleges távolmaradásukkal a kiállítók nem szervező céget büntetik, hanem saját magukat és a vásárlóközönségüket – vélekedett Rácz Attila. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy már rengeteg telefonbeszélgetésen vannak túl és az a kép körvonalazódik, hogy a korábbi években egyes kiállítókkal kedvezőbb megállapodást kötöttek a szervezők, míg mások többet fizettek ugyanazért a szolgáltatásért, ráadásul nem is mindig kaptak számlát a teljes befizetett összegről.

 

Rácz Attila kitért a Szeged Napja ünnepségsorozat további fontos történéseire is. Elmondta, hogy a 27. Szegedi Borfesztivál jelentkezési időszaka is zárul hamarosan, és már biztos, hogy a Széchenyi téren idén is több mint száz borász kínálja majd a borait. Folyamatban van még a programok véglegesítése, az biztos, hogy a Dóm téren koncertezik Delhusa Gjon, Charlie, Bródy János és Geszti Péter is.

 

Négy éve Geszti Péter a Szeged 300 ünnepségsorozaton már énekelt a Borfesztivál ideje alatt a Dóm téren. Nézzék csak a napszemüvegét, kattintsanak ide a nagyobb méretű képért! (fotók: Szabó Luca)