Hivatalos: nem lesz a határvadászoknak eskütétel pénteken a Móra-parkban, nem lesznek útlezárások, területzárások

Roppant bátran erősítette meg a rendőrség a Szegedi Városkép és Piac Kft.-nek a rendezvény lemondásának tényét. Szóban.
Garai Szakács László

2022. szeptember 07. 10:38

Hivatalos: nem lesz a határvadászoknak
eskütétel pénteken a Móra-parkban, nem lesznek útlezárások, területzárások

Végleg pont került negyvennyolc órányi fideszes bohózatnak a végére. De még a végére is tartogattak egy meglepetést, hogy még egyszer egy jót nevethessen mindenki a bátor fideszes férfiakon és a bulijukat megszervező hasonlóan bátor erőszakszervezeten:

 

Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, arról tájékoztatott minket, hogy cikkünk megjelenése előtt nem sokkal telefonon hívta a Városképet a rendőrség. Megerősítették, hogy a korábbi megkeresés tárgytalan, a pénteki Móra Ferenc Múzeum előtti határvadász-avatást lemondják.

 

A Városképnél erre azt felelték, jó, rendben, tudomásul vették, de kérnek erről egy írásos megerősítést e-mailben. Erre azt a választ kapták, hogy nem biztos, hogy érkezik ilyen e-mail a rendőrségtől. Ez a szóbeli lemondás hivatalosnak számít.

 

Ízlelgessük ezt egy kicsit!

Hivatalos szóbeli lemondás.

 

Ezt kellett mondania egy rendőrségi dolgozónak telefonban azért, mert Orbán Viktor és a Fidesz megijedt, fél Szegedtől.

 

Lássuk hát, mi történt!

  • Szeptember 5., 14.08: Megjelenik első cikkünk, amelyben közöljük a tényeket, a várható útlezárásokat: „a biztonsági intézkedések előkészítéséhez már egy nappal korábban hozzálát a rendőrség, de az eskütétel napján nem túlzás, képtelenség lesz közlekedni Szeged belvárosában: autóval, közösségi közlekedéssel, kerékpárral, rollerrel, sőt, gyalog is.” Ezzel kapcsolatosan írtunk Havasi Bertalannak Orbán Viktor sajtófőnökének.
  • Szeptember 5., 18.45: Mihálik Edvin cikkünk kapcsán arról beszélt, gyáva húzás, hogy Orbán Viktor lezáratja Szeged belvárosát.
  • Szeptember 6., 11.58: Havasi Bertalan e-mailt írt nekem, amiben teljesen egyértelmű, hogy hatalmas hibát vétett: hírlapi kacsának minősítette, a miniszterelnök pénteki látogatását. Az útlezárásokat, területzárásokat hivatalos információk alapján írtam meg, majd ezután megkaptam azt a rendőrségi meghívót is, amiben ott olvasható, lesz ilyen rendezvény, és azon beszédet mond Orbán Viktor.
  • Szeptember 6., 15.45: A rendőrség szóban érdeklődött aznap délután, hogyan lehet lemondani a pénteki rendezvényt. Rácz Attiláék már akkor is jelezték, írjon a rendőrség egy e-mailt arról, hogy lemondják a határvadászok Móra-parki ünnepélyes eskütételét.

 

Így jutottunk el a mához: a rendőrségnél a jelek szerint senki nem vállalja azt, hogy megírjon egy ilyen levelet a Szegedi Városkép és Piac Kft.-nek. De az legalább a fenti csodálatos kifejezésnek köszönhetően egyértelművé vált, hogy nem lesznek útlezárások, nem lesz területzárás, nem bénítja meg Orbán Viktor Szegedet.