Húsz kilót fogyott, alig lehet ráismerni a letartóztatásban lévő Szabó Bálintra

Éveket öregedett, húsz kilót fogyott Szabó Bálint, a nyári traktoros tüntetés szervezője novemberi letartóztatása óta – írja a Blikk. A bulvárlap képeket is közreadott a szegedi önkormányzati képviselőről, aki ellen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak elkövetése a vád.
Hollósi Zsolt

2023. március 31. 11:10

Húsz kilót fogyott, alig lehet ráismerni a letartóztatásban lévő Szabó Bálintra

Szabó Bálint édesapja egy két nappal ezelőtt a bíróságon készült fotót küldött november óta letartóztatásban lévő fiáról a Blikknek. 

 

A népszerű bulvárlapnak az aggódó apa elmondta, fia megtört, betegeskedik, többször volt kórházban letartóztatása alatt. 

 

A Blikk úgy fogalmazott: a szegedi önkormányzati képviselő, a nyári traktoros tüntetés szervezője éveket öregedett, húsz kilót fogyott.

Szabó Bálint 2022 szeptemberében több alkalommal is Orbán Viktor kormányfő konvoját követte, egy alkalommal feltartóztatta, többször a közelébe férkőzött.

 

Szabó Bálint édesapja két nappal ezelőtt készítette fiáról ezt a fotót, amit elküldött a legnépszerűbb bulvárlapnak, a Blikknek. 

 

A képen alig ismerhető fel Szabó Bálint, aki egyébként a Blikk szerint azt fontolgatja, hogy ha szabadlábra helyezik, felhagy a politizálással. A jelen állás szerint április 12-ig biztosan rács mögött marad.

 

Korábban írtuk: a vádirat szerint Szabó Bálint 2022. szeptember 21-én délután, Budapesten, személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta. Szabó Bálint ugyanezen a napon este társaival megjelent a Budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. A helyszín és a rendezvény zavartalanságának biztosításában részt vevő rendőrök intézkedést kezdtek a rendezvény egyik résztvevőjével szemben, aki az önkormányzati képviselő részére lefoglalni kívánt parkolóhely miatt szóváltásba keveredett egy másik gépkocsivezetővel.

 

A jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint indulatossá vált, azt kiabálta, hogy csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. Az előállítás meghiúsítása érdekében Szabó Bálint több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést.

 

Szabó Bálint a fentieket követően az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve – üvöltve „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte őket.